Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Bežiaci medveď narazil do lesníka. Spôsobil mu aj zlomeninu rebier
Zdielať na

Bežiaci medveď narazil do lesníka. Spôsobil mu aj zlomeninu rebier

LIPTOVSKÁ SIELNICA / 35-ročný muž utrpel viaceré zranenia po strete s medveďom. Stalo sa tak na Liptove.

Utrpel poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice. K zranenému vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. "Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová. Potvrdila to aj Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody SR. 

Zranený muž je lesný pracovník

Štátni ochranári konkretizovali, že k útoku medveďa došlo v katastri Kvačian v okrese Liptovský Mikuláš. "Bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia," priblížila Bocková s tým, že na odplašenie medveďa v sebaobrane tri razy výstražne vystrelil.

Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou vykonal obhliadku lokality. Miesto útoku podľa ŠOP nie je v blízkosti intravilánu, ale ide o hustý lesný porast nachádzajúci sa približne 300 metrov nad cestou medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. "Medveď nebol postrelený," uzavrela Bocková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy