Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
FOTO: Na mieste tragédie na Spiši vzniklo pietne miesto
Zdielať na

FOTO: Na mieste tragédie na Spiši vzniklo pietne miesto

SPIŠ / Nové fakty v prípade včerajšej tragédie na Spiši. Autobus tam zrazil skupinku mladých ľudí a tri dievčatá neprežili. Skupinka sa chystala na cirkevné stretnutie mládeže. Veriaci na východe sa za obete modlia a diecéza vytvorila spomienkové miesto.

​Pozemní aj leteckí záchranári spolu s hasičmi zvádzali boj o životy mladých dievčat priamo pred sídlom spišskej diecézy. Dvom dievčatám sa na mieste už pomôcť nepodarilo, tretia zomrela po prevoze do nemocnice. Väčšina zranených sa už v nemocniciach nenachádza. "Po nehode boli tri ľahko zranené osoby ošetrené v nemocniciach. Po ošetrení boli prepustené do domáceho liečenia," informovala hovorkyňa siete nemocníc Eva Peterová. 

Stav jednej zo zranených dievčat sa zlepšuje

Aj z prešovskej nemocnice už prepustili obe zranené osoby. Hospitalizovaná je ešte mladá pacientka, ktorú letecky transportovali do Košíc. Aj jej stav sa na teraz zlepšuje. "Aktuálne sa 15-ročné dievča zotavuje po urgentnej operácií na našej klinike Úrazovej chirurgie. Hospitalizovaná je na JIS a jej zdravotný stav je stabilizovaný," priblížila hovorkyňa Ladislava Šustová. 

Z doposiaľ známych informácií vyplýva, že autobus sa dal do pohybu počas toho, ako pred ním stála skupinka detí, ktorú priviezol. Jeho vodič mal sedieť za volantom. Podľa spišského biskupa záchranné zložky zasiahli včera veľmi rýchlo. "Týmto zložkám som vďačný. Reagovali veľmi rýchlo a robili, čo mohli. Napĺňa ma to vďačnosťou," reagoval biskup. 

Dychová skúška vodiča bola negatívna

Polícia v prípade vykonáva procesné úkony. Priznali aj viacerých znalcov z rôznych odvetví. Skúmajú aj technický stav autobusu. Dychová skúška vodiča bola negatívna. Ešte pred príchodom záchranných zložiek boli pri zranených miestni kňazi. Deň po tragédií už pribudlo pietne miesto. Zastavujú sa pri ňom ľudia a aj takýmto spôsobom si uctievajú obete nešťastia. "Tu je to ideálne miesto, kde si človek uvedomí hodnotu života. Sám som otcom troch detí, neviem, čo by som robil, keby sa to stane mne," povedal muž, ktorý si prišiel uctiť pamiatku zosnulých dievčat. 

Jednou z obetí bola dcéra primátora

Súvisiace články

Najčítanejšie správy