Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nové informácie o tragédii na Spiši: Zranené dievča operovali
Zdielať na

Nové informácie o tragédii na Spiši: Zranené dievča operovali

KOŠICE / Pätnásťročné dievča vážne zranené pri sobotňajšej nehode autobusu v Spišskom Podhradí je po operácii v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v stabilizovanom stave. TASR to potvrdila vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová.

"Je po operačnom zákroku a v stabilizovanom stave," uviedla. Pacientka je hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti na klinike úrazovej chirurgie UNLP. Záchranári ju z miesta nehody previezli do nemocnice vrtuľníkom.

​Nehoda autobusu si vyžiadala životy troch mladých ľudí, sedem ďalších bolo zranených. Nešťastie sa stalo v ranných hodinách pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča. Podľa polície sa autobus z neznámych príčin pohol a tí, ktorí stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Účastníci nehody smerovali na diecézne stretnutie mládeže v Spišskom Podhradí. K tragédii sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. "Je mi to nesmierne ľúto a myslím na všetkých, ktorých sa to týka," uviedla.

Za obete tragédie v Starej Ľubovni sa odslúžila svätá omša

V kostole svätého Mikuláša v Starej Ľubovni sa odslúžila sv. omša za obete dnešnej tragickej nehody v Spišskom Podhradí. "Na omšu sa schádzali stovky veriacich, ktorí sa v kostole stretli v spoločnej modlitbe za obete nehody," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy