Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Takto vyzerá deň s prezidentským kandidátom Petrom Pellegrinim
Zdielať na

Takto vyzerá deň s prezidentským kandidátom Petrom Pellegrinim

SLOVENSKO / Už na budúci týždeň bude známe, kto nahradí v prezidentskom paláci súčasnú hlavu štátu, Zuzanu Čaputovú. V druhom kole si budú môcť Slováci vyberať pri volebných urnách z dvoch mien Peter Pellegrini alebo Ivan Korčok. My vám však sprostredkujeme pohľad na bežný deň Petra Pellegriniho. S oboma kandidátmi sme nahrávali v priebehu veľkonočných sviatkov.

Turistika s podporovateľmi

Po skorých pracovných povinnostiach musí kandidát na prezidenta vyzliecť oblek a nahodiť turistický výstroj. Miesto stretnutia bolo Kopanice - Holubyho chata. Nasledovalo nekonečné fotografovanie s návštevníkmi hôr a účastníkmi turistického výletu. Po Veľkom piatku bol pred náročnou turistikou povolený aj malý doping.

Peter Pellegrini si naplánoval túru po stopách Štúrovcov, no aj napriek pomerne veľkej náročnosti ho sprevádzali stovky priaznivcov. "Ak by som bol prezident ešte o to srdečnejšie a rád by som trávil viac času medzi ľuďmi ako v tom paláci v strede mesta," povedal Peter Pellegrini. "Sú tu miesta, kde sa pri strome stretávali Hurbanovi či Štúrovci, takže naozaj sa darí úplne vypnúť hlavu. To je niečo, čo som dnes naozaj potreboval," priblížil Pellegrini. 

Svoj športový výkon zavŕšili pri pamätníku česko-moravsko-slovenskej vzájomnosti, len pár metrov od spoločných hraníc. "Určite si všetci zaslúžia veľký potlesk za to všetko," pogratuloval všetkým Pellegrini. "Je to charakterný chlap," opísal ho jeden z podporovateľov.

Navštevuje rodičov kedykoľvek má príležitosť

Potom si to Peter Pellegrini namieril do rodnej Banskej Bystrice. Krátke stretnutie s rodičmi a venčenie domáceho miláčika. "Som veľmi rád, keď sa môžem vrátiť domov. To je to najkrajšie, keď človek má to šťastie, že má ešte svojich rodičov. Naozaj sa snažím využiť každú jednu možnú príležitosť, aby som ešte s nimi strávil čo najviac chvíľ," uviedol Peter Pellegrini.

Keď bol dieťa, túžil byť rušňovodičom. Mama bola učiteľka a otec automechanik. V kandidatúre na prezidenta ho podporuje celá rodina. "Držia mi palce, ale samozrejme, tí najbližší sa o mňa boja, pretože tá atmosféra je vybičovanejšia ako kedykoľvek predtým," opísal Pellegrini.

V prípade, ak by sa stal ďalším slovenským prezidentom, tvrdí, že by svoje telefónne číslo nemenil. "Ja som si ešte ani raz v živote nezmenil svoje telefónne číslo," ozrejmil Pellegrini. Na svojho protikandidáta Ivana Korčoka má aj pekné slovo. "Patrí medzi tých slušných politikov a zachoval si ešte nejakú tú svoju úroveň. To musím oceniť," opísal Pellegrini svojho súpera v prezidentských voľbách. 

Pozýva na bryndzové halušky v angličtine

Ako prezident by sa šoférovania vzdával ťažko. Túto techniku má totiž v obľube po otcovi. "Ja šoférujem nielen osobné auto. Ja som si ako predseda vlády urobil vodičský preukaz na nákladiak," povedal Pellegrini. Na najvyššej politickej úrovni sa dokonale dohovára anglickým a nemeckým jazykom. Na typické bryndzové halušky by pozýval takto: "Bryndzové halušky, to je také dobré slovo, ktoré sa bežne prekladá. Asi by som povedal: I would like to invite you for sheep cheese dumplings."

Budúci prezident by mal reprezentovať aj slovenskú kultúru a preto sme nášho kandidáta otestovali. Buď pieseň alebo báseň. "A ty mor ho! Hej Mor ho! Detvo môjho rodu. Kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu," zarecitoval Pellegrini. Potom, čo sme ho odpojili od nášho televízneho mikrofónu, šiel relaxovať s priateľmi na svoje obľúbené námestie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy