Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tragédia v malej obci: Dvojročného chlapca našli utopeného v potoku
Zdielať na

Tragédia v malej obci: Dvojročného chlapca našli utopeného v potoku

SLOVENSKÉ KĽAČANY / Tragédia v okrese Veľký Krtíš. Včera podvečer sa tam stratil iba 2-ročný Viktorko. Všetko nasvedčovalo tomu, že spadol do rieky. Okrem policajtov a hasičov sa spojili aj miestni obyvatelia. Viac ako 100 ľudí hľadalo chlapčeka v nádeji, že ho nájdu živého.

​Malý Viktor mal tráviť popoludnie na dvore so svojou mamou a starším bratom. Pri bytovke majú záhradku, hneď vedľa tečie rieka. Chlapček sa mal podľa susedov pred šiestou večer stratiť z dohľadu. Najskôr ho mali hľadať sami, potom volali na políciu. "Môžem potvrdiť, že sme včera prijali na tiesňovú linku informáciu o nezvestnosti 2-ročného chlapčeka. Do pátrania boli zapojení policajti, hasiči aj dobrovoľní hasiči," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 

Chlapčeka hľadali aj obyvatelia

Obrovskú solidaritu prejavili aj miestni obyvatelia. Chlapčeka hľadali desiatky ľudí nielen zo Slovenských Kľačian, ale aj okolitých obcí. "Ja som skočil vlastne do vody a šiel som po potoku. Vraveli na Kľačanoch, že sa hral pri vode, tak nás napadlo, či nespadol do vody. Ja som vlastne neriešil, ja som išiel s bratom hneď do vody. Zobrali sme lampáše a hľadali sme," opísal jeden z dobrovoľníkov. "Behali sme od Viesky až po Kľačany. Od Kľačian na Strehovú zo Strehovej až sem hore," uviedol ďalší dobrovoľník.

Napájali ho aj na pľúcnu ventiláciu 

Niektorí išli po brehu rieky, iní vošli priamo do vody. V niektorých miestach bola voda plytká, v iných hlbšia. Po viac ako 3-hodinách neúnavného hľadania prišla smutná správa. Viktora (2) sa podarilo nájsť. Malý chlapček žiaľ nejavil žiadne známky života. Prúd vody ho odniesol asi 2 kilometre od miesta, kde pravdepodobne spadol. Bol zachytený o konáre. "Kričali sme proste, že volajte sanitku. Tu sme ho začali oživovať na zemi. Dávali sme mu dýchanie z úst do úst," priblížil jeden z dobrovoľníkov.

V resuscitácii ešte pokračovali aj záchranári. Vynaložili obrovské úsilie, chlapčeka mali podľa zdroja TV JOJ napojiť aj na umelú pľúcnu ventiláciu a tak ho prevážať do nemocnice. "Aj napriek snahe záchranárov počas prevozu do nemocnice dieťa zomrelo," uviedol Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS. "V tomto prípade bolo začaté TS pre prečin usmrtenia. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať žiadne podrobnejšie informácie," dodala Kováčiková. 

Zábery z miesta zásahu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy