Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Mimoriadna situácia na tejto ceste trvá už 6 rokov. Opäť sa kamión prevrátil pri rodinnom dome
Zdielať na

Mimoriadna situácia na tejto ceste trvá už 6 rokov. Opäť sa kamión prevrátil pri rodinnom dome

TURIEC / Pred takmer šiestimi rokmi pri obci Turček spadol kamión z cesty rovno na rodinný dom, v ktorom bývala mladá rodina s len 7- mesačným bábätkom. Podobná nehoda sa stala na identickom mieste opäť. Kamión sa prevrátil, no našťastie na opačnú stranu.

Pôvodní majitelia už v rodinnom dome, do ktorého sa kamión ped 6 rokmi prevrátil, nebývajú. Mali strach a tak ho predali. Po nehode vyhlásili mimoriadnu situáciu, ktorá trvá bezmála už 6 rokov. "Správa ciest opravila zhruba 150 metrový úsek. Teraz sa spracúva povolenie na opravu asi 400 metrov, ale tá situácia je veľmi zlá, od R3 až po Kremnické bane, čo je úsek niekoľko kilometrový. A nie 400 metrov," reagoval starosta Ján Teltsch. 

Rodinný dom pod cestou je naďalej v ohrození. Pribudli síce zvodidlá, no prípadnému pádu akéhokoľvek auta na dom by nezabránili. "Tie zvodidlá sú tam zdupľované, ale momentálne by sa to celé malo prerábať," konštatoval starosta Teltsch. Podobná nehoda sa stala aj prednedávnom, vodič pravdepodobne zaspal a prešiel do protismeru, našťastie sa prevrátil v protiľahlom svahu. "Pokiaľ by tento kamión spadol na tú stranu, kde boli zvodidlá tak by bol spadol na ten dom tak ako ten predošlý," uviedol Peter Slobodník z odťahovej služby. Cesta medzi Hornou Štubňou Turčekom až po Kremnické bane je úzka, na nerovnostiach kamióny, ktorých tadiaľto denne prejdú stovky, rozhojdáva. "Je to komunikácia, ktorá nie je zjazdná pre dva kamióny, ktoré sa oproti sebe stretnú. Mala by tam byť tá cesta rozšírená, spätné zrkadlá sa tam obíjajú," opísal situáciu Slobodník. V havarijnom stave je aj most. "Momentálne prebieha majetkovo právne vysporiadanie stavby a pozemkov," informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Jana Lukáčová. "Oprava takejto cesty je veľmi náročná, všetko to trvá, takže my čakáme a dúfame, že sa to konečne pohne," uzavrel starosta Teltsch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy