Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Záhadné kostrové pozostatky našli v kríkoch pri parkovisku. Totožnosť odhalili až testy DNA
Zdielať na

Záhadné kostrové pozostatky našli v kríkoch pri parkovisku. Totožnosť odhalili až testy DNA

BANSKÁ BYSTRICA / Minulú jeseň našiel študent v centre Banskej Bystrice ľudskú lebku. Ležala v kríkoch niekoľko metrov od parkoviska. Počas dôkladnej obhliadky miesta činu našli kriminalisti aj ľudské pozostatky. Po viac ako polroku nastal vo vyšetrovaní posun.

Lebku pohodenú v kríkoch pár metrov od parkoviska našiel študent na prechádzke. Po znepokojujúcom náleze policajti okolie uzavreli a dlhé hodiny prehľadávali. V hline pod lístím objavili aj telo. "25 metrov od cesty bola nájdená lebka a 15 metrov odtiaľ aj telo v značnom štádiu rozkladu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Nájdené pozostatky niekoľko mesiacov skúmali experti. Zisťovali či išlo o muža alebo ženu, ale aj okolnosti smrti. Špeciálnym röntgenom skúmali lebku, v ktorej sa našlo niekoľko otvorov. Zisťovali či otvory nesúvisia s násilnou smrťou. To napokon vylúčili. "Vykonaným znaleckým skúmaním nebolo zistené žiadne násilné konanie, trestné stíhanie bolo zastavené," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Podarilo sa zistiť, že pozostatky patrili žene. Po analýze je jasné, že išlo o 42-ročnú banskobystričanku, ktorá bola istú dobu nezvestná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy