Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Šokujúci nález: Študenti našli v hustých kríkoch ľudskú lebku
Zdielať na

Šokujúci nález: Študenti našli v hustých kríkoch ľudskú lebku

BANSKÁ BYSTRICA / Šokujúci nález v Banskej Bystrici. Parkovisko neďaleko centra v stredu 20. septembra večer uzavreli policajti. V hustých kríkoch za cestou totiž objavili ľudskú lebku. Miesto dokumentoval policajný technik a pôvod lebky bude skúmať súdna lekárka. Polícia vyšetruje okolnosti, ako sa tam mohla dostať a či náhodu nesúvisí s trestnou činnosťou.

Lebku našli v kríkoch pri centre Banskej Bystrici študenti, ktorí boli na prechádzke. Nález bol taký nečakaný a znepokojujúci, že ho študenti nahlásili na polícii. Ako sa ukázalo, nebol to jediný nález, policajti počas prehliadky miesta našli okrem lebky aj ďalšie ľudské pozostatky.

"25 metrov od cesty bola nájdená lebka a 15 metrov odtiaľ aj telo v značnom štádiu rozkladu," informovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Parkovisko neďaleko centra tak obsadili policajti s technikom. Ten v okolí miesta nálezu zabezpečoval všetky stopy. Pôvod ľudskej lebky nateraz známy nie je. Ležala na zemi v hline v hustých kríkoch za parkoviskom, z ktorého ju nebolo vidieť. Otázne tak je, ako dlho tam ležala.

Na mieste bola súdna lekárka, podľa prvotných indícií by malo zrejme ísť o telo ženského pohlavia. Bolo zahrabané v hline pod lístím. "Nebolo možné vylúčiť známky násilia, nariadená bola súdna pitva," dodala hovorkyňa.

Nateraz je možných viacero verzií. V blízkosti je cintorín, no miesto pri parkovisku často využívajú aj bezdomovci, ktorí tam prespávajú. Neďaleko lebky našli aj matrace. Polícia prípad vyšetruje, preverovať budú všetky možnosti, ako, kedy, prečo a akým spôsobom sa šokujúci nález v kríkoch objavil a či nesúvisí s trestnou činnosťou. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia," uviedla na záver hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy