Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Posun v prípade vraždy Daniela Tupého: Prokurátorka podala obžalobu na Adama Puškára
Zdielať na

Posun v prípade vraždy Daniela Tupého: Prokurátorka podala obžalobu na Adama Puškára

BRATISLAVA / Vyšetrovanie vraždy Daniela Tupého, študenta Univerzity Komenského, z roku 2005 sa skončilo. Prokurátorka podala obžalobu na advokáta Adama Puškára, ale vyšetrovateľ pracuje aj s možnosťou, že útočníkov bolo viac. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Prokurátorka podala v kauze vraždy študenta Daniela Tupého obžalobu na Adama Puškára TASR to vo štvrtok potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Juraj Chylo. Upozornil na to portál Aktuality.sk. "Prokurátorka Krajskej prokuratúry Bratislava podala Mestskému súdu Bratislava I na obvineného A. P. obžalobu pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom," priblížil Chylo.

Podanie obžaloby na Mestský súd Bratislava I potvrdil aj hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. "Súd vo veci vykoná prvotné úkony v zmysle Trestného poriadku," povedal pre TASR. Obvinený Adam Puškár sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu. Jeho obhajca Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam Puškár má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel osem bodných rán. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli šiesti ľudia. Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Podľa niektorých médií polícia pracovala v tom čase aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Súvisiace články