Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragédia vo vinárstve: Pri prácach v pivnici prišiel o život jeden človek
Zdielať na

Tragédia vo vinárstve: Pri prácach v pivnici prišiel o život jeden človek

TREBIŠOV / Polícia a záchranné zložky aktuálne zasahujú v pivničných priestoroch pri obci Veľká Bara v okrese Trebišov. Okolo deviatej hodiny tam zasypalo štyroch ľudí, ktorí sa tam v tom čase nachádzali. Jeden človek zraneniam na mieste podľahol, ďalšieho previezol vrtuľník do košickej nemocnice. Dve osoby vyviazli bez zranení. Na mieste je reportérka Andrea Točená, ktorá zisťuje podrobnosti.

Polícia a záchranné zložky aktuálne zasahujú v pivničných priestoroch pri obci Veľká Bara. 

Okolo 9. hodiny tam došlo k zasypaniu 4 osôb, ktoré sa tam v tom čase nachádzali. Jedna z osôb, doposiaľ nestotožnená, žiaľ, zraneniam na mieste podľahla, jedna osoba bola posádkou leteckých záchranárov prevezená do košickej nemocnice a dve osoby sú podľa zistených informácií bez zranení. Podľa informácií TV JOJ sa na mieste prepadol strop a baníkov zasypala zemina. Strop sa prepadol 50 metrov od vstupu.

Leteckí záchranári previezli do nemocnice 63-ročného muža, ktorý bol zasypaný len čiastočne. "S poranením hlavy a s podozrením na poranenie driekovej časti chrbtice bol pacient na mieste primárne ošetrený, preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave pri vedomí letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach," potvrdila hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) ATE Zuzana Hopjaková.

Na mieste závalu pivnice zasahovali aj hasiči. Potvrdili úmrtie jedného človeka a ťažšie zranenie druhého. "Vykonávali tam práce, vystužovali a predlžovali vínnu pivnicu, od vstupu do pivnice asi 50 metrov," povedal novinárom veliteľ zásahu Milan Kudrec. K tragickej udalosti vo vinárstve Chateau Grand Bari pri obci Bara v časti Veľká Bara došlo aj 8. októbra 2019. Pri prácach na novej pivnici tam zasypalo 50-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice podľahol svojim zraneniam. 

Pre tragickú udalosť v pivnici vinárstva začala trestné stíhanie

Trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia začala polícia v súvislosti so štvrtkovým zavalením štyroch ľudí v pivnici vinohradu vo Veľkej Bare v okrese Trebišov, pri ktorej zahynula jedna osoba. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. K tragickej udalosti došlo ráno počas rekonštrukčných prác v pivničných priestoroch. Prepadnutý strop objektu zavalil štyroch ľudí, pričom zraneniam na mieste podľahol 51-ročný muž. Ďalšieho muža vo veku 63 rokov transportovali leteckí záchranári do jednej z košických nemocníc. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel iba ľahké zranenia, ktoré si vyžiadajú sedemdňovú dobu liečenia a práceneschopnosti," spresnila s tým, že ďalšie dve osoby, ktoré sa nachádzali v pivničných priestoroch, vyviazli bez zranení.

"Dychové skúšky boli negatívne, u nebohého nariadil obhliadajúci lekár vykonanie pitvy, ktorá zároveň potvrdí alebo vyvráti prítomnosť alkoholu v jeho organizme," dodala. Na mieste udalosti sa okrem záchranných zložiek nachádzali aj pracovníci Banského úradu Košice, záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru Humenné i banskí záchranári. Jej presná príčina je predmetom ďalšieho vyšetrovania. K tragickej udalosti vo vinárstve Chateau Grand Bari pri obci Bara v časti Veľká Bara došlo aj 8. októbra 2019. Pri prácach na novej pivnici tam zasypalo 50-ročného muža, ktorý po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy