Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Vybral sa na huby, no natrafil na medvedicu s mláďatami. Muža museli ošetriť záchranári
Zdielať na

Vybral sa na huby, no natrafil na medvedicu s mláďatami. Muža museli ošetriť záchranári

SELCE / Dramatický útek z lesa dnes zažil pán Miroslav zo Seliec pri Banskej Bystrici. V lokalite nad skokanskými mostíkmi, kde bol na hubách, stretol medvedicu s mladými. Šelma ho poranila na hlave aj ruke. Lokalitu skontrolovali členovia zásahového tímu aj policajti. Cez obecný rozhlas upozorňovali ľudí, aby boli ostražití.

​V kopcoch nad Selcami, keď bol pán Miroslav na hubách, mu nečakane skrížila cestu medvedica. Vraj sa po ňom zahnala, aj napriek zraneniam zbehol až ku skokanským mostíkom, kde ho našiel kamarát. "Bol zakrvavený, šokovaný, tak som ho zobral k nám. Umyl som mu rany a zavolal záchranku," priblížil Ján Mesík kamarát zraneného muža. "57-ročného muža napadla medvedica s dvomi mláďatami," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica

Záchranári muža ošetrili a odviezli domov. Príbuzní si vydýchli. "Zasiahla ho na tvári aj rukách. On chodí na huby stále. Dokonca aj tú tašku s hubami si doniesol domov," uviedla príbuzná zraneného muža.

Na mieste boli aj členovia zásahového tímu. Lokalitu monitoruje aj polícia. Upozornenie vyhlasovali aj v obecnom rozhlase či na sociálnych sieťach obce. Samospráva vyzvala ľudí, aby sa tejto oblasti radšej vyhli. Podľa miestnych sa medvede potulujú aj v blízkosti domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy