Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ Fedor Flašík
Zdielať na

Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ Fedor Flašík

BRATISLAVA / Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ a mediálny mág Fedor Flašík, ktorý bol od roku 2010 onkologickým pacientom. V pondelok 22. apríla však podľa informácií TV JOJ boj so zákernou chorobou prehral.

​Hoci Flašík bojoval s rakovinou lymfatických uzlín už dlhšie, v posledných týždňoch udrela choroba silnejšie a hospitalizovali ho v ružinovskej nemocnici. Približne dva týždne ležal mediálny mág v umelom spánku na oddelení ARO. Keď už pre neho nevedeli viac urobiť, lekári ho napojili na mimotelový obeh a previezli ho do pražskej Motole. "Na Slovensku boli vyčerpané možnosti poskytovania liečby a na odporúčania lekárov bol prevezený za účelom ďalšej liečby na vyššie spomenuté špecializované pracovisko," uviedla Flašíkova rodina pre portál eReport.sk.

Kto bol Fedor Flašík?

Flašík sa narodil 14. januára 1958 v Bratislave. V roku 1982 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského. Pracoval ako vedúci zásobovania a odbytu vo výrobnom družstve Detva a v rokoch 1986 až 1990 na Ústrednom výbore Zväzu československo-sovietskeho priateľstva. Neskôr pôsobil ako zástupca riaditeľa divadla Ludus a ako zástupcu šéfredaktora v redakcii M - Report. Potom bol výkonným riaditeľom reklamného oddelenia firmy Davay.

V máji 2006 uzavrel manželstvo po dlhoročnom vzťahu s Monikou Beňovou, europoslankyňou strany Smer-SD. Rozviedli sa v roku 2017.

Kampane pre HZDS aj SMER

Známy bol hlavne ako podnikateľ v prostredí reklamy a riaditeľ reklamnej agentúry Donar. Stál aj za predvolebnými kampaňami HZDS a Smeru, ktorého bol spoluzakladateľom. V auguste 2001 sa stal aj šéfom volebného tímu strany Smer.

Digitálne hodiny umiestnené oproti prezidentskému palácu, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča 2. marca 1998, bol tiež nápad Flašíka. V októbri 2016 sa za to Kováčovi ospravedlnil.

Vlastnil aj súkromné rádio a od roku 2020 bol vydavateľom portálu eReport.sk

V Motole sa liečili viaceré známe mená

Len nedávno bol v pražskej nemocnici hospitalizovaný aj exprezident Českej republiky Miloš Zeman. Absolvoval operáciu z dôvodu kritického nedostatočného prekrvenia dolnej končatiny. Príčinou bola krvná zrazenina. Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. Vo vážnom stave ho hospitalizovali aj v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy