Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Miloša Zemana operovali. Vyšetrenie odhalilo zdravotnú komplikáciu
Zdielať na

Miloša Zemana operovali. Vyšetrenie odhalilo zdravotnú komplikáciu

PRAHA / Exprezidenta Miloša Zemana hospitalizovali v pražskej Fakultnej nemocnici v Motole, kde podstúpil aj operáciu. Dôvodom mala byť odhalená komplikácia. Pre webový portál Blesk.cz to potvrdila hovorkyňa nemocnice Pavlína Danková. Podľa posledných informácií je jeho stav stabilizovaný, ale vážny.

Zeman absolvoval operáciu z dôvodu kritického nedostatočného prekrvenia dolnej končatiny. Príčinou bola krvná zrazenina, uviedla nemocnica. Počas hybridného zákroku mu spriechodnili tepnu a obnovili prekrvenie. "Prognóza hospitalizácie sa teraz nedá určiť. So súhlasom rodiny pána Miloša Zemana poskytneme ďalšie informácie v pondelok 18. marca," dodala nemocnica. Podľa hovorcu Jiřího Ovčáčka spôsobila problémy Zemanovi aj jeho cukrovka.

Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. Vo vážnom stave ho hospitalizovali aj v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou.

Senátori si vtedy vyžiadali lekársku správu, podľa ktorej Zeman nebol schopný vykonávať svoje povinnosti. Jeho stav sa však zlepšil a po 48 dňoch ho prepustili do domácej starostlivosti. Odvtedy má exprezident zavedenú vyživovaciu hadičku a používa invalidný vozík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy