Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V ruskej ropnej firme by ste povýšenie nechceli. Umierajú v nej ľudia náhodne?
Zdielať na

V ruskej ropnej firme by ste povýšenie nechceli. Umierajú v nej ľudia náhodne?

MOSKVA / Náhle zomrel viceprezident ropného gigantu Lukoil Vitalij Vladimirovič Robertus.

Vo veku 54 rokov zomrel viceprezident ruského ropného gigantu Lukoil Vitalij Vladimirovič Robertus. Je už tak štvrtým popredným predstaviteľom tejto spoločnosti, ktorý zomrel od začiatku vojny na Ukrajine. Informovala o tom v stredu (13. 3.) nemecká spravodajská televízia n-tv a rakúsky denník Kurier.  Podľa nepotvrdených správ našli V. V. Robertusa, ktorý v Lukoile pracoval 30 rokov, obeseného v jeho kancelárii. "S veľkou ľútosťou vám oznamujeme, že vo veku 54 rokov náhle zomrel viceprezident spoločnosti Vitalij Vladimirovič Robertus," uviedol Lukoil v krátkej tlačovej správe zverejnenej na svojej stránke.

Robertus doplnil súpisku úmrtí v Lukoile

V októbri 2023 náhle zomrel vo veku 66 rokov aj predseda predstavenstva Lukoilu Vladimir Nekrasov - podľa spoločnosti údajne na akútne zlyhanie srdca. Nekrasov pôsobil v ropnom a plynárenskom sektore takmer 50 rokov a do funkcie bol vymenovaný v roku 2022.

Stalo sa tak potom, keď jeho predchodca Ravil Maganov zomrel po páde z okna moskovskej nemocnice. Lukoil vtedy uviedol, že 67-ročný Maganov zomrel "po ťažkej chorobe".Ďalší vrcholový manažér Alexandr Subbotin zomrel za záhadných okolností v máji 2022 vo veku 44 rokov, keď sa liečil zo závislosti od alkoholu. Krátko pred svojou smrťou údajne navštívil šamanov, aby sa vyliečil z "opice" po požití nadmerného množstva alkoholu. V prvých mesiacoch po 24. februári 2022, keď ruské vojská vpadli na Ukrajinu, za nejasných okolností zomrelo najmenej päť podnikateľov blízkych štátom kontrolovanému energetickému gigantu Gazprom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy