Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Utýraného psa z okna zachraňovali hasiči. Internet obletel krutý príbeh
Zdielať na

Utýraného psa z okna zachraňovali hasiči. Internet obletel krutý príbeh

Zdroj: x Stanislav Blaha

UHERSKÉ HRADIŠTĚ / Ďalší prípad otrasného zaobchádzania so psom. Na juhovýchode Českej republiky hasiči zachraňovali amerického staforda, ktorý sa v zúboženom stave triasol na parapete za oknom bytovky.

Podľa informácií portálu Blesk.cz bolo zviera vychudnuté na kosť a od smädu lízalo dážď z parapetu. Obyvatelia privolali hasičov, ktorí sa k psovi dostali pomocou rebríka. "Zniesli ho z bezpečnostných dôvodov v prepravke a odovzdali mestským strážnikom,“ uviedla hovorkyňa hasičov Lucie Javoříková. Riaditeľ Mestskej polície v Uherskom Hradišti Vlastimil Paluřík doplnil, že psa odniesli k veterinárovi.

Mesiac bez jedla

Veterinárka najhoršie obavy potvrdila. Podľa jej odhadov bol pes týraný dlhodobo a bez poriadneho jedla sa trápil vyše 30 dní. "Stav bol zlý. Odhadom má asi tri roky a váži 17 kilogramov,“ uviedla veterinárka Karolína Turčinková. Psa umiestnili do dočasnej starostlivosti. Majiteľovi tohto psa za takéto tyranské správanie hrozia až tri roky. "V súčasnej dobe sme začali úkony trestného konania pre trestný čin týrania zvierat na základe zdravotnej správy psa," povedal hovorca polície Radomír Šiška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy