Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slováci brutálne zbili Rakúšana a vylúpili štyri obchody
Zdielať na
Krimi

Slováci brutálne zbili Rakúšana a vylúpili štyri obchody

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Rakúska polícia má v posledných dňoch plné ruky práce so slovenskými kriminálnikmi

Trio brutálnych lupičov z Parndorfu preniklo do domu cez okno. Prekvapili spiaceho muža, ktorého najskôr brutálne zbili, potom ho prinútili otvoriť trezor a odniesli si z neho hotovosť v eurách v päťmiestnej výške. Prepadnutého ešte predtým spútali.

Až po niekoľkých hodinách ho ráno našla upratovačka, ktorá privolala políciu. Muža previezli do nemocnice. Prepadnutý muž v tme veľa nevidel. Podľa jeho slov mohli byť páchatelia ozbrojení pištoľou a kovovými obuškami.

Rakúska polícia už oznámila aj zadržanie dvojice Slovákov zodpovedných až za štyri vlámania do obchodov v Hainburgu. Za lúpeže sú zodpovední 19-roční mladíci zo Slovenska, ktorých v noci na pondelok kontrolovala rakúska policajná patrola. Polícia okrem toho predpokladá, že sú zodpovední aj za vypáčenie vchodových dverí predajní v dvoch ďalších prípadoch v období od 16. decembra 2009 do 4. februára 2010.

K zadržaniu oboch páchateľov, ktorí mali spôsobiť škodu vo výške 15.000 eur, viedli dôkazy získané na miestach činu. Pri následnej domovej prehliadke sa našla aj časť koristi dvojlístka - odcudzené hodinky, športové odevy a obuv.

Jeden z dvojice sa pri výsluchu priznal k štyrom vlámaniam, poprel však, že by mal čosi spoločného s ďalšími dvoma prípadmi. Druhý z podozrivých, ktorých prepravili už do justičného zariadenia v Korneuburgu, poprel akúkoľvek trestnú činnosť.

Zdielať na

Najčítanejšie správy