Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Senior desiatky rokov týral svoju manželku. Hodil do nej aj sekeru
Zdielať na

Senior desiatky rokov týral svoju manželku. Hodil do nej aj sekeru

ČADCA / Jozef z Kysúc (79) už dostal svoj definitívny trest za to, že celé desaťročia týral ženu, ktorú mal naopak ochraňovať. A to fyzicky aj psychicky. A veľmi často sa svojej manželke aj vyhrážal, že ju zabije.

​Muž do manželky hodil aj sekeru

Muž, ktorému tiahne na osemdesiatku je so svojou ženou už rozvedený. Trápil ju viac ako päťdesiat rokov, teda prakticky počas celého ich manželstva. "Bezdôvodne ju fyzicky napádal predovšetkým tak, že ju chytil za krk a škrtil, fackal ju a kopal do celého tela," uviedla sudkyňa Čadčianskeho súdu. Jozef dokonca po bezbrannej žene hodil aj sekeru a dvakrát jej zlomil nos. Neraz sa jej vyhrážal smrťou. "Vyvolával v nej strach tým, že povykladal zo zásuvky nožíky a vyzval ju, aby si vybrala, s ktorým ju zabije," dodala sudkyňa.

Senior dostal znížený trest

"Rozsudkom Okresného súdu Žilina - pracovisko Čadca, bol obžalovaný uznaný za vinného zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby," informovala hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská. Kysučanovi Jozefovi hrozil minimálne sedemročný trest za mrežami, no čadčianska sudkyňa mu nadelila dva roky. "Súd pri ukladaní trestu aplikoval mimoriadne zníženie trestu, a to vzhľadom na vek obžalovaného a nepriaznivý zdravotný stav," priblížila hovorkyňa. Prokurátor s týmto verdiktom spokojný nebol. Prípad sa teda dostal na Žilinský krajský súd. "Krajský súd v Žiline zamietol odvolanie prokurátora ako nedôvodné a rozsudok Okresného súdu v Žiline, pracovisko Čadca, je teda právoplatný," dodala hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy