Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zdemoloval benzínovú pumpu a vykrikoval náboženské heslá. Väzeniu sa vyhne
Zdielať na

Zdemoloval benzínovú pumpu a vykrikoval náboženské heslá. Väzeniu sa vyhne

PIEŠŤANY / Napálil to rovno do čerpacej stanice a vykrikoval náboženské heslá, ktoré používajú pri atentátoch teroristi. Bulhar, ktorý v obrovskej rýchlosti zdemoloval benzínovú pumpu pri Piešťanoch a ohrozil nevinných civilistov do basy nakoniec nepôjde. Vraj je nepríčetný. Súd teraz rozhoduje čo s ním bude ďalej.

​​Najskôr to vyzeralo, ako nešťastná nehoda. Z uznesenia o vzatí do väzby, ale neskôr vyplávali na povrch šokujúce informácie. "Počas výsluchov sa muž so zmeneným menom správal zvláštne, miestami mal neprítomný pohľad a z času na čas vykríkol „AL*H AKB*R“. Keď sa ho vyšetrovateľ spýtal, prečo to vykrikuje, odpovedal, že mu to hovorí hlas v hlave," uvádza sa v uznesení. 

Podľa informácií TV JOJ sa dokonca preverovalo aj to či nejde o terorizmus. Bulhar (28) totiž ešte začiatkom roka v 180-kilometrovej rýchlosti narazil do benzínovej pumpy, kde rozmetal stojany, poškodil vchodové dvere pumpy a z auta zostala len kopa šrotu. Trinásť ľudí bolo v priamom ohrození života. "Niekoľko 100 metrov pred zjazdom na tú benzínovú stanicu si z pravého pruhu do ľavého nadbehol tak, aby mal väčšiu istotu, že sa trafí do tej odbočky," informuje bezpečnostný analytik Radovan Bránik. 

Bulhar po jednom z výsluchov, keď ho viezli od vyšetrovateľa, dokonca policajtom ušiel. Keď vystupoval z auta sa hliadke vytrhol, a to aj napriek tomu, že mal na rukách putá. Vraj chcel, aby ho policajti zabili.

"Po 10 minútach ho dobehli policajti, pričom kládol aktívny odpor a opakovane sa pokúsil o útek. Chcel, aby ho hliadka pri úteku zabila. Údajne to bol dôvod na útek, lebo chcel zomrieť, vraj mu to znovu hovoril nejaký vnútorný hlas v jeho hlave. Neustále hovoril o novom živote. Vraj ten starý je zlý," uvádza sa v uznesení. 

Sudca poslal Bulhara ešte v januári do väzby. Z trnavského súdu ho odviezlo po zuby ozbrojené komando. Po troch mesiacoch je ale všetko inak. Mitka na súd doviezli z psychiatrie z Pezinka. Trestné stíhanie mu kompetentní pred časom zastavili, pre jeho psychické problémy. Prokurátorka podala súdu návrh na jeho psyciahtrickú ochrannú liečbu. Za zatvorenými dverami sudkyňa vypočula znalca. Rozhodnutie zatiaľ nepadlo.

Možnosti sú dve. Bulharovi súd môže nariadiť psyciatrické liečenie ústavnou formou alebo sa bude liečiť len ambulantne. Base sa vyhne. O osude mladého Bulhara rozhodne sudkyňa 3. mája. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy