Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragédia na severe: Lietadlo sa zrútilo do rieky
Zdielať na

Tragédia na severe: Lietadlo sa zrútilo do rieky

Zdroj: TASR

LOS ANGELES / Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako sa na ďalekom severe Spojených štátov v utorok zrútilo vzácne nákladné lietadlo, informovala polícia v štáte Aljaška. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Štvormotorové vrtuľové lietadlo typu Douglas DC-4, z ktorého sa na svete zachovalo už len niekoľko kusov, sa zrútilo hneď po štarte z Medzinárodného letiska Fairbanks nachádzajúceho sa uprostred tohto rozľahlého štátu.

Aljašská polícia oznámila, že lietadlo vzlietlo krátko pred 10.00 h miestneho času (20.00 h SELČ) a o chvíľu neskôr sa zrútilo neďaleko rieky Tanana. "Lietadlo vrazilo do strmého kopca na brehu rieky, kde sa vznietilo. Nepodarilo sa nájsť žiadneho preživšieho," informovalo aljašské ministerstvo verejnej bezpečnosti.

TASR

​Na nepotvrdených fotografiách zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidno veľký požiar, ktorý zachvátil stromy. Incident budú vyšetrovať Federálny letecký úrad (FAA) a Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB). "Vedúcim orgánom bude NTSB, ktorý bude poskytovať všetky aktuálne informácie," uviedol vo svojom vyhlásení FAA.

Lietadlo Douglas DC-4 bolo pôvodne vyrábané počas druhej svetovej vojny. Niektoré z nich sa použili aj pri zásobovaní Berlína v rokoch 1948-1949, keď sovietske sily odrezali dodávky do častí tohto nemeckého mesta ovládaných spojencami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy