Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico ocenil záchranára s nacistickým tetovaním
Zdielať na
Krimi

Fico ocenil záchranára s nacistickým tetovaním

O banského záchranára s vyholenou hlavou, na ktorej má vytetovaný nápis Blood and Honour, sa zaujíma polícia

Ocenený muž prišiel na podujatie s vyholenou hlavou, takže bolo vidieť, že na jej zadnej časti má vytetovaný nápis Blood and Honour skombinovaný s grafickým symbolom, ktorý používajú neonacisti.

"Polícia preveruje, či došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu podpory a propagácie hnutí, smerujúcich k potláčaniu práv a slobôd občanov," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Korch.

Blood and Honour, v preklade Krv a Česť, je známa neonacistická organizácia, ktorá má svoje pobočky vo viacerých krajinách sveta, aj na Slovensku.

Internetová encyklopédia Wikipedia o Blood and Honour v odkaze Skinheads uvádza: Časť skinheads začala pomaly smerovať k politickému mysleniu a jeden z hlavných aktérov tejto premeny bol Ian Stuart Donaldson, ktorý založil v roku 1977 hudobnú skupinu s názvom Skrewdriver.

V roku 1979 založil malú politickú stranu White Noise, o ktorú sa zaujímal britský Národný front (NF). O dva roky neskôr sa Donaldsonova politická ministrana premenovala na Blood & Honour club.

Zdielať na

Najčítanejšie správy