Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kedy môže policajt brániť novinárovi v jeho práci?
Zdielať na
Krimi

Kedy môže policajt brániť novinárovi v jeho práci?

Keď ochrancovia poriadku prekračujú svoje právomoci...

Všetko sa to začalo, keď štáb Ruslany Kuriľcovej išiel nakrúcať nehodu do malej obce pri Stropkove. Kameraman potreboval nakrútiť auto prevrátené na streche, nemohol sa však k nemu dostať.

Nehoda sa totiž stala na rovnej ceste medzi domami. Policajti tak natiahli policajné pásky na oboch stranách ulice. Kameraman teda vstúpil do neďalekej záhradky, odkiaľ sa dali lepšie nakrútiť zábery. Príslušníkom polície to však zjavne nebolo po vôli a začali televízny štáb vyzývať, aby miesto dopravnej nehody opustil.

TV JOJ

Podľa Jána Packu sú podobné výzvy oddôvodnené len v prípade, keď sa na danom mieste (v našom prípade v záhrade) nachádzajú nejaké stopy, ktoré súvisia s dopravnou nehodou. Vtedy by sa dalo hovoriť o ohradení miesta činu, na ktorom nemá reportér, ani žiadna iná nepovolaná osoba, čo robiť, pretože by mohol zničiť stopy. "Pokiaľ tam neboli stopy a nebolo to miesto činu, v tom prípade môže, samozrejme po súhlase majiteľa, každý bez problémov na daný pozemok vstúpiť a kľudne nakrúcať," hovorí J. Packa.

Náš štáb vstúpil do záhrady cez bráničku. Kameraman v nej nevidel žiadne úlomky, ani časti auta, a teda usúdil, že miesto nehody v záhradke zrejme nebude. Havária sa však stala asi o jednej v noci. Nechcel preto budiť domácich, a samozrejme ani pošliapať akúkoľvek zeleninku, ktorú by domáci mohli pestovať.

Chcete vedieť, čo nasledovalo? Pozrite si naše VIDEO.

Zdielať na

Najčítanejšie správy