Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšie stíhanie Kočnera. Tentokrát pre vyhrážanie novinárovi Valčekovi
Zdielať na

Ďalšie stíhanie Kočnera. Tentokrát pre vyhrážanie novinárovi Valčekovi

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Polícia začala stíhať Mariána Kočnera za vydieranie novinára denníka Sme Adama Valčeka, ktorý na podnikateľa podal trestné oznámenie. S informáciou prišiel portál medialne.etrend.sk

Podľa portálu medialne.etrend.sk začala polícia trestne stíhať podnikateľa Mariána Kočnera za vyhrážanie sa investigatívnemu novinárovi Adamovi Valčekovi. Ten na podnikateľa podal trestné oznámenie 1. júna po tom, ako na otázky, ktoré podnikateľovi zaslal, dostal namiesto odpovedí jeho otázky, z ktorých bolo podľa Valčeka jasné, že Kočner disponuje informáciami z jeho súkromia. 

Marián Kočner na novinárske otázky ohľadom kauzy, ktorú Valček s kolegyňou riešili, údajne zareagoval otázkami na súkromné, intímne či zdravotné údaje zo života spoluautora článku. "Ja som sa ho pýtala mailom prvá, vecne mi neodpovedal. Adam otázku zopakoval. Rovnako mu neodpovedal vecne a po troch hodinách mu poslal sériu otázok," povedala novinárka Zuzana Petková. 

Trestné oznámenie na Mariána Kočnera podal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak. Polícia vtedy ale Kočnera nepredvolala. Podnikateľ v júni popieral, že by sa teraz alebo v minulosti vyhrážal ktorémukoľvek novinárovi. "Prokuratúra aj s políciou predmetný prípad údajného vyhrážania sa nebohému Kuciakovi, nech mu je zem ľahká, vyhodnotila tak, že sa nejednalo o vyhrážanie," povedal vtedy podnikateľ. 

Marián Kočner sa od 28. júna nachádza vo väzbe, do ktorej sa dostal pre kauzu zmeniek, v ktorej figuruje spolu s Pavlom Ruskom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy