Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zablokovaná cesta medzi Zvolenom a Krupinou. Na vozovku sa prevrátila cisterna
Zdielať na

Zablokovaná cesta medzi Zvolenom a Krupinou. Na vozovku sa prevrátila cisterna

ZVOLEN / Na viac ako 8 hodín uviazli stovky kamiónov na ceste pri Krupine. Hlavný ťah smerom na maďarské hranice bol neprejazdný pre nehodu cisterny. Kamionisti sa na príliš úzkej ceste nemohli otáčať, a preto dlhé hodiny presedeli v kabínach svojich vozidiel.

V utorok ráno okolo 7.00 hodiny došlo k nehode ťahača, ktorý mal ako náves cisternu. Nehoda sa stala neďaleko Krupiny smerom na maďarské hranice. Mladý 24- ročný vodič sa s vozidlom prevrátil a zablokoval cestu v obidvoch jazdných pruhoch. Stovky kamiónov zo Slovenska, Poľska alebo Rumunska sa ocitlo v pasci. Doprava na ceste medzi Zvolenom a Krupinou bola na viac ako 8 hodín zablokovaná. 

​Hoci je to frekventovaný ťah, cesta je tu pomerne úzka a kamionisti, ktorí sa tu ocitli tesne po nehode sa na rozdiel od osobných áut nemali ako otočiť. "Nie je to kadiaľ obísť, sú tu pre kamióny zákazy," povedal jeden zo slovenských kamionistov. Dlhé hodiny preto postávali na kraji cesty alebo sa išli schladiť do klimatizovanej kabíny. Kto nemal jedlo či vodu, mal jednoducho smolu. Z niekoľko kilometrovej kolóny nebolo úniku. "Z vozidla unikala nafta, prečerpali sme okolo 300 litrov," poznamenal Juraj Kocman z Hasičského záchranného zboru. 

Podľa informácii od polície sa na odstránení prekážky stále pracuje. Pri nehode sa mladík poľskej národnosti našťastie nezranil. Škoda na vozidle spolu s poškodenou krajnicou sa odhaduje na 20 500 eur. Policajti dali vodičovi aj fúkať, no dychová skúška alkohol v krvi nepotvrdila. Dôvodom nehody má byť nepozorná jazda, za ktorú polícia dala mužovi pokutu vo výške 400 eur. 

Pozrite si reportáž o pondelňajšej tragickej nehode 3 kamiónov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy