Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vnuk, ktorý zabil deda, bol obvinený. Podľa susedov drogoval a pil
Zdielať na

Vnuk, ktorý zabil deda, bol obvinený. Podľa susedov drogoval a pil

DLHÁ NAD VÁHOM / Muž (27) mal podľa najnovších informácií zavraždiť 67-ročného starého otca údermi tupým predmetom. Vnuka už polícia z tohto ohavného činu aj obvinila.

​Dedo s vnukom sa často hádali

Vo štvrtok 25. apríla nadránom okolo štvrtej hodiny smerovali záchranári spolu s políciou do jedného z domov v Dlhej nad Váhom. Marek (27) sa mal pochytiť so starým otcom a fyzicky ho napadol. "Chlapec asi drogoval a o štvrtej hodine ráno zobudil starého otca a zbil ho," uviedol jeden zo susedov obvineného. "Dosť často sa hádali, došiel domov opitý z roboty," doplnila ďalšia zo susediek.

Podľa informácií televízie JOJ mladý muž starého otca udieral tupým úzkym predmetom. Čo presne držal v rukách, polícia zisťuje. Vnuk napokon dobil deda Ernesta na smrť. Osudnou sa mu stala jedna z rán mierená do hlavy. Krátko po čine skončil Marek v putách. Polícia ho vypočúvala a v piatok 26. apríla už aj obvinila. Bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Dedo mu ponúkol domov

Marek žil v minulosti v Šali, podľa susedov bol problémový a musel sa odtiaľ odsťahovať. Domov mu poskytli práve starí rodičia, s ktorými v dome žil už ako dospelý dlhšiu dobu. "Bol to taký vagabund, drogoval a pil," povedal sused. "Traja tu bývali. Starý otec, vnuk a stará mama," dodala susedka. Marek je momentálne v policajnej cele. O jeho ďalšom osude rozhodne súd v najbližších hodinách. "Krajský vyšetrovateľ spracuje podnet na vzatie do väzby," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Nitra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy