Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Liptovskom Mikuláši našli v zamknutom aute bábätko
Zdielať na

V Liptovskom Mikuláši našli v zamknutom aute bábätko

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Hasiči v Žilinskom kraji mali v utorok dopoludnia poplach. V meste sa ocitol 4-mesačný kojenec, zamknutý v aute. Hasiči boli na mieste za niekoľko minút. Ako prvý o tom informoval portál cas.sk.

Žena išla so 4-mesačným bábätkom na nákup do potravín na Kuzmányho ulici. Počas toho ako z kufra vyberala kočík, si vo vnútri zabuchla kľúče.

Žena sa do vozidla nedokázala dostať vlastnými silami, pomáhali jej okoloidúci aj zamestanci obchodu, bezvýsledne. Viacerí preto súbežne zavolali na tiesňovú linku.

"Po 10.00 hodine sme na linke 158 prijali oznámenie od občana, že v uzamknutom vozidle na parkovisku v Liptovskom Mikuláši je dieťa. Jeho matka bola podľa oznamovateľa v šoku a nevie sa do vozidla dostať," informuje hovorca žilinskej polície Radko Moravčík. 

Situáciu napokon vyriešili privolaní hasiči. Na aute museli rozbiť až dve okná.

"My sme sa pokúšali dostať cez zadné okno a otvoriť dvere, čo sa nám nepodarilo, tak sme išli cez predok. Príslušník vošiel do auta a dieťa sme vytiahli," povedal veliteľ zásahu Ľubomír Štepita. 

Na záchranárov počkala matka s bábätkom v klimatizovanom obchode. V Liptovskom Mikuláši bolo okolo 25 stupňov, navyše všetci zúčastnení konali veľmi rýchlo, takže chlapček bol v poriadku.

"Dieťa sa nachádzalo v aute asi 10 minút a matka konala správne, lebo okamžite kontaktovala rýchlu zdravotnú pomoc a políciu," dodáva Štepita. "Na miesto boli privolaní aj zdravotníci, ktorí prezreli dieťa a nebola potrebná jeho hospitalizácia. Kľúče od vozidla boli následne nájdené v batožinovom priestore," hovorí veliteľ zásahu. 

Hasiči pred pár dňami zverejnili inštruktážne video, ako sa správať, keď nájdete dieťa v aute:

Súvisiace články