Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Vlastnému bratovi zlomil 3 rebrá a spôsobil mu pomliaždeniny. Svoj trest už pozná
Zdielať na

Vlastnému bratovi zlomil 3 rebrá a spôsobil mu pomliaždeniny. Svoj trest už pozná

ČADCA / Mimoriadne ostrý bratský spor, ktorý sa stal v kysuckej Turzovke, mal dohru na súde v Čadci. 51-ročný Marián totiž zbil svojho súrodenca tak, že bol obvinený za ublíženie na zdraví. A dostal už aj svoj trest.

​Dvaja bratia sedeli na chodbe súdu blízko seba, ale rozhádaní sú na život a na smrť. Marián si išiel pre svoj rozsudok za to, že surovo zbil svojho staršieho súrodenca Ondreja. "Najprv mu začal vulgárne nadávať. Následne ho začal udierať niekoľkokrát zovretou päsťou do oblasti hlavy a tela. Taktiež ho kopal," informoval sudca Michal Mravec. "Zaútočil som naňho iba adekvátne," tvrdí obvinený brat. 

Obvinený: Keby mi vrátil peniaze, tak sa to nestane

Kysučan Marián svojmu vlastnému bratovi zlomil tri rebrá a spôsobil mu pomliaždeniny i ďalšie zranenia. "Keby mi vrátil peniaze, tak sa to nestane," povedal Marián. "Bol ožratý ako sviňa, nevie sa kontrolovať," vyjadril sa poškodený. Zrejme k napadnutiu došlo pod vplyvom alkoholu. "S alkoholom je problém nielen u obžalovaného, ale aj u ostatných," odôvodnil sudca. Podľa jeho slov to bolo cítiť počas hlavného pojednávania

Sudca Mariánovi za útok na brata Ondreja nadelil trest odňatia slobody na jeden rok. Aj keď prehlásil, že sa cíti nevinný, proti verdiktu neprotestoval. Trest je podľa neho na dolnej hranici trestnej sadzby. Rozsudok však zatiaľ právoplatný nie je, prokurátor si nechal lehotu na rozmyslenie, či podá odvolanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy