Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobusár, ktorému namerali v krvi vyše 3 promile, pil za jazdy
Zdielať na

Autobusár, ktorému namerali v krvi vyše 3 promile, pil za jazdy

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Maximálnu nezodpovednosť preukázal 49-ročný vodič autobusu MHD. Nastúpil do práce a sadol si za volant s vyše tromi promile. Toľko nafúkal, keď ho policajti skontrolovali.

Profesionálny vodič jazdil v Považskej Bystrici linkou mestskej hromadnej dopravy počas celého dňa. Odviezol pritom stovky ľudí. Večer o šiestej si však jedna z desiatich cestujúcich šoférovú zvláštnu jazdu všimla a našťastie nezostala ľahostajná.

Pri dychovej skúške nafúkal 3,10 promile a pri opakovanej skúške 2,75 promile alkoholu. Pavla z Považskej Bystrice obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako profesionálnemu vodičovi mu hrozí trest na dva až päť rokov.

Pil za jazdy

"No ale to je čosi strašné to sa ešte nestalo v Bystrici a to chodím často autobusom," čudoval sa jeden z občanov mesta. Policajti považskobystričana zadržali, no stíhaný je zatiaľ na slobode. Dopravný psychológ sa s podobným prípadom tiež ešte nestretol. "Tá výška toho promile hovorí o tom že zrejme pil počas jazdy," myslí si dopravný psychológ František Skokan. 

Podľa susedov mal Pavol problém s alkoholom, vraj ho triezveho ešte nevideli. Z práce ho prepustili s okamžitou platnosťou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy