Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji sa vlámali do domu pri Trnave, majiteľka po nich strieľala
Zdielať na

Zlodeji sa vlámali do domu pri Trnave, majiteľka po nich strieľala

TRNAVA / Trnavská polícia vyšetruje vlámanie, ktoré sa podobá na nedávnu lúpež v bratislavskej vile Milana Kňažka. Tentoraz ale na maskovaných lupičov strieľala majiteľka domu. Televízia JOJ získala z nočnej lúpeže exkluzívne zábery. Ak maskovaných mužov spoznáte, kontaktuje políciu.

Pani Katarína Šramková je majiteľkou rozsiahleho domu, ktorý zaujal skupinu zlodejov. Počas víkendu jej o tretej hodine ráno do domu vliezli traja maskovaný muži.

"Niekto mi vošiel do izby a pomalou chôdzou prešiel okolo postele, v tom som sa zobudila. Myslela som si, že je to moja dcéra a oslovila som ju jej menom ale nereagovala. Skúsila som to znovu a zvýšila som hlas. Vtedy sa tá osoba rozbehla preč," uviedla pre TV JOJ majiteľka vykradnutého domu Katarína Šramková.

Autentické zábery

Ako vidieť na autentických záberoch z bezpečnostnej kamery, ktoré ma TV JOJ k dispozícii, maskovaní muži sa snažili otvoriť okná na dome a chceli vôjsť do izieb v ktorých spala aj majiteľka domu so svojim dieťaťom.

"Zobrala som z nočného stolíka zbraň. Zobudila som svoju dcéru a povedala jej, že nie sme v dome samé a idem strieľať. Vybehla som bosá v pyžame z domu a strelila som pre bezpečnosť do vzduchu,"

Toto je autentický záznam z bezpečnostných kamier. Tu možete vidiť, ako sa chlapi so zakrytými tvárami pokúšali otvoriť uzamknuté okná. Chceli vojsť do izieb, v ktorých spala aj so svojim dieťaťom.

Pátra po nich polícia

Zlodeji, ktorí sa pred vniknutím do domu vyzuli a vyzliekli, aby sa po dome pohybovali čo najtichšie, podľa jej okradnutej ženy vedeli presne čo a kde majú hľadať. Rodina, ktorú sa zlodeji pokúsili vykradnúť, má svoj dom zabezpečený kamerovým systémom. Práve ten je pre políciu kľúčovým dôkazom. Aj spôsob, akým prenikli lupiči do domu. 

Ak sa pýtate, ako sa im podarili otvoriť okná, tak dobre počúvajte. Na drevenom ráme pri kľučke vyvŕtali otvor, cez ktorý potom takzvaným šperhákom dokázali manipulovať s kľučkou okna.

Polícia intenzívne pátra po maskovaných zlodejoch. Ak ich spoznáte, kontaktujte políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy