Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Z diplomatického bytu v Bratislave visel mladík (26)
Zdielať na

Z diplomatického bytu v Bratislave visel mladík (26)

Muž visiaci z okna diplomatického bytu v centre mesta. Takéto netradičné oznámenie preverovali záchranári z Bratislavy. Na to, aby vstúpili na diplomatickú pôdu, však potrebovali súhlas brazílskeho ambasádora.

O pomoc žiadal okoloidúcich

"Ja som sem prišiel akurát keď rozprával, že mu je zle, že ho zavrel nejaký pán, u ktorého býva. A že ho vyhodili z roboty..." "Bol v okne, hlavu mal v okne, myslím, že chcel aj skočiť..." "Rozprával, čo sa stalo, že sa nemôže dostať von alebo niečo také..." Takýto bizarný prípad riešili policajti a zamýšľali sa nad ním okoloidúci. Prosil ich, aby mu pomohli.

V mužových zmätených slovách sa však nikto nevyznal. Všetci ale pochopili, že je zamknutý v byte a potrebuje okamžitú pomoc. Na Primaciálne námestie tak prišli hasiči s rebríkom, záchranári aj policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky. Podľa našich informácií ide o byt, ktorý si prenajíma brazílska ambasáda. Aj preto záchranári potrebovali od zástupcu veľvyslanectva súhlas so vstupom na diplomatickú pôdu.

Množstvo nezodpovedaných otázok

"Na základe tejto skutočnosti bolo povolené za asistencie polície vstúpiť  do predmetného bytu záchranným zložkám," informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár. Záchranári o niekoľko minút vyviedli podlomeného muža z diplomatického bytu von. Išlo o 26-ročného mladíka z okresu Galanta.

Na miesto prišli aj zástupcovia ambasády. Nechceli komentovať neprehľadnú situáciu, ani to, či dezorientovaný muž skutočne pracoval pre ambasádu a dostal výpoveď. Nejasné ostáva, za akých okolností ho niekto zamkol v diplomatickom byte a prečo takýmto neštandardným spôsobom žiadal o pomoc cudzích ľudí na ulici.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy