Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Štrajk učiteľov sa blíži. Sú neoblomní, 10 % je 10 %
Zdielať na

Štrajk učiteľov sa blíži. Sú neoblomní, 10 % je 10 %

Rodičia! Už teraz by ste mali rozmýšľať čo s deťmi 26. novembra. Štrajk učiteľov sa blíži. Odborári sa doteraz s vládou nedohodli na 10 percentnom navýšení platov a hoci prezident sľúbil, že sa s nimi stretne osobne, termín stále nie je známy.

Vláda ponúka len 5 percent

26. november 2012. To je dátum, kedy školy ostanú pravdepodobne opäť zatvorené. Vláda stále ponúka školským odborárom 5 percent navrch k platom, s čím odborári nesúhlasia. Na memorandum odpovedali listom, ktorý poslali na úrad vlády aj ministrovi školstva. Stále trvajú na desiatich percentách.

Odborári sa pustili do organizácie štrajku. Schválili už aj metodiku. Oproti septembru môže štrajk trvať aj niekoľko dní. Odborári sa dohodli aj na miestach, kde sa budú konať protesty. Učitelia vyjdú do ulíc nielen v Bratislave, ale protesty budú aj v Banskej Bystrici a Košiciach.

Žiadne termíny nepadli

Hoci prezident Gašparovič už približne pred dvoma týždňami ohlásil, že sa s odborármi stretne, termín ešte stále nie je známy. Nevedia ani kedy sa stretnú s predsedom parlamentu Paškom. Odborári sú v kontakte len s ministrom školstva Čaplovičom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy