Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Učiteľka schytala bitku od matky jedného z detí
Zdielať na

Učiteľka schytala bitku od matky jedného z detí

Povolanie učiteľ sa stáva čoraz viac rizikovejším. Svedčí o tom aj prípad z Kokavy nad Rimavicou. Učiteľku tam zbila matka jedného zo žiakov. Pedagogička, ktorá v tejto škole pracuje už 35 rokov tvrdí, že takéto niečo počas svojej praxe ešte nezažila.

Situáciu vyriešila ručne-stručne

Matka siedmaka údajne na základe neoverených informácií surovo napadla dlhoročnú pedagogičku. "Zavolal mi brat na telefón, že Zdena hybaj dole, lebo chlapca Ti zbila učiteľka. Chytila ho pod krk a búchala ho hlavou o skriňu," opisuje mama. 

Pani Zdenu vraj táto sprostredkovaná informácia rozrušila a okamžite zašla do školy. Najskôr sa vraj učiteľky opýtala, prečo napadla jej syna, a potom situáciu vyriešila ručne-stručne.  "Ja som ju vyplieskala, to sa priznávam k tomu, že som ju vyplieskala. Facky dostala, možno 5 faciek. Ja neviem vám povedať," dodáva Zdena.

Začal jej tykať a bol drzý

Učiteľka, ktorá je ešte stále na PN-ke na kameru nechcela hovoriť. Popiera však tvrdenie, že by siedmakovi ublížila. Ten skákal cez zábradlie, tak ho upozornila a ťapla po chrbte. Chlapec však začal byť drzý, tykal jej a opakoval škaredé slovo za jej chrbtom, chytila ho preto za rukáv a chcela odviezť do zborovne.

No a pár minút na to za ňou došla jeho matka, ktorá ju bez vysvetlenia zozadu napadla, bila ju po hlave, krku aj ušiach a roztrhla jej sveter. Pri tom jej vulgárne nadávala. "V súčasnosti vec preverujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informovala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Problémy spôsobujú aj ďalší

Riaditeľ školy informoval o incidente aj starostu, no a na povrch vtedy vyšlo viacero iných problémov, ktoré spôsobujú žiaci tejto základnej školy, a to nielen rómske. O niektorých nás anonymne informovali aj učitelia. "Počas hodín si spievajú, ignorujú napomenutia, prípadne vyvolávajú hádku. Sústavné slovné ataky voči pedagógom, používanie vulgarizmov na ich adresu," tvrdia pedagógovia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články