Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štrajk učiteľov. Rodičia musia byť v prípade neúspechu kreatívni
Zdielať na

Štrajk učiteľov. Rodičia musia byť v prípade neúspechu kreatívni

Boj učiteľov pokračuje. Najnovšie oslovili prezidenta Gašparoviča a premiéra Fica, s ktorými chcú rokovať o platových podmienkach. Vyboxovať chcú viac pre učiteľov i nepedagogických zamestnancov. Ak sa nedohodnú, budú štrajkovať. Dnes ešte nikto nevie, ako dlho môže štrajk trvať. Jasné nie je ani to, kam dajú rodičia svoje deti, ak sa školy zatvoria na celý týždeň.

Podľa slov predsedu učiteľských odborov Pavla Ondeka počítajú pedagógovia s dohodou: „Predpokladám, že tých, ktorých sme oslovili, teda premiéra a prezidenta, že odpovedia a k stretnutiu dôjde v najbližších dňoch“

S ministrami sa stretli učiteľskí odborári už minulý týždeň, čakajú na prijatie u prezidenta a vyjednávať chcú aj s Ficom. Ak sa na stretnutiach odborári s vládou nedohodnú, 26. novembra ostanú školy zatvorené. Oproti poslednému razu je však pravdepodobne, že učitelia vyjdu aj do ulíc a na námestia .

Rodičia sa budú musieť zariadiť

Dnes je ešte predčasné hovoriť ako to bude počas štrajku vyzerať. Školy zatiaľ neplánujú vytvoriť družiny , kde by rodičia mohli umiestniť svoje deti. Podľa riaditeľa jednej zo základných škôl Roberta Kalnu, „školy by ostali zatvorené a rodičia by si to museli zariadiť sami...“

Ak by totiž deti mohli stráviť deň v škole, štrajk by zrejme stratil na sile. Rodičia tak budú musieť improvizovať a hľadať najlepšie riešenie, ako zohnať opateru pre svoje deti napríklad aj na celý týždeň. Koľko bude štrajk trvať bude na rozhodnutí štrajkového výboru.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy