Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Uplynulý víkend zomrelo na cestách 5 ľudí. Aj pre alkohol
Zdielať na

Uplynulý víkend zomrelo na cestách 5 ľudí. Aj pre alkohol

Uplynulý víkend bol najtragickejším víkendom na cestách v Západoslovenskom kraji v tomto roku. Najhoršia nehoda sa stala hneď na začiatku víkendu. A to v noci z piatka na sobotu medzi Gabčíkovom a Bodíkmi. Podnapitý 25-ročný vodič Oktavie narazil do stromu.

Na nezodpovednú jazdu 25-ročného mladíka doplatili dvaja jeho spolujazdci, kamaráti vo veku 28 a 39 rokov. Zubatá kosila aj v sobotu ráno medzi Galantou a Šaľou. Podnapitý vodič (20) na otcovom aute skrížil cestu dvom starším mužom, ktorí sa viezli do práce. 56-ročný spolujazdec bol na mieste mŕtvy.

Narazil do stromu

Štvrtou víkendovou obeťou je 23-ročný mladík, ktorý havaroval v sobotu podvečer na ceste medzi Malackami a Stupavou. Na rovnom úseku zišiel z cesty, skončil v priekope a narazil do stromu. "Vodič utrpel následkom dopravnej nehody zranenia, ktorým na mieste podľahol," povedala hovorkyňa policajtov Petra Hrašková.

Aj život poslednej víkendovej obete - 66 ročného muža - vyhasol po náraze do stromu. Krátko pred polnocou zo soboty na nedeľu havaroval v obci Borinka v smere na Stupavu. V pravotočivej zákrute zišiel z cesty a následne narazil do stromu. "Polícia vyzýva vodič, aby nepreceňovali svoje schopnost," dodala Hrašková.

Pozor na lístie, predlžuje brzdnú dráhu

Leto sa definitívne skončilo. Teploty nadránom klesajú k bodu mrazu, cesty sú po daždi alebo ranných hmlách zradné a šmykľavé. Vodiči by preto mali byť  ostražitejší, prichádza tiež obdobie poľadovíc. "Lístie popadané na mokrej ceste predlžuje brzdnú dráhu na vozovke," tvrdí Hrašková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy