Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Na prešovskom letisku nabúralo lietadlo do troch áut
Zdielať na

Na prešovskom letisku nabúralo lietadlo do troch áut

Na prešovskom letisku v nedeľu okolo obeda narazilo do troch zaparkovaných áut lietadlo. Nehoda stroja typu AN 2 sa stala, keď prišlo na letisko pre výsadkárov. Lietadlu pravdepodobne zlyhali brzdy.

V okolí Prešova sa stala kuriózna nehoda. Na letisku Aeroklubu vedľa vojenského letiska v Prešove – Nižnej Šebastovej malé lietadlo pri rolovaní poškodilo tri zaparkované osobné autá. Nikto sa nezranil.

Zlyhali asi brzdy

Lietadlo práve prichádzalo z pristávacej dráhy. Pri rolovaní na stojan mu však zlyhali brzdy a narazilo do troch zaparkovaných áut. Pilot stihol vypnúť motor, no vrtuľa sa ešte krútila na zotrvačnosť. Narazila do dvoch áut. Úlomky z nich rozmetalo po okolí, našťastie však nikoho nezasiahli. Do tretieho auta narazilo krídlo.

Lietadlo pilota neposlúchalo

"Som roloval, tu je taký mierny kopček a keď som chcel odbočiť doľava tak brzda nezabrala a ma otočilo," povedal pilot lietadla Ivan Vološin.
Okolnosti nehody vyšetruje Letecký úrad, ktorý po preskúmaní  určí príčinu nehody. Stroj však do nesprávneho smeru otočilo pravdepodobne po zablokovaní jedného z kolies.

Dve osoby na palube

V čase nehody boli na palube iba pilot a technik. Nikto z nich sa nezranil. Lietadlo je pre poškodenia vyradené z prevádzky, na koľko vyjde oprava si zatiaľ nie je jasné. Obrovské šťastie mali parašutisti, pre ktorých lietadlo priletelo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy