Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Z výletu tragédia! Pri páde lietadla zahynulo 19 ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Z výletu tragédia! Pri páde lietadla zahynulo 19 ľudí

Svetom otriasla ďalšia letecká tragédia. Na palube malého lietadla zahynulo až 19 ľudí. Podľa doterajších informácií sú medzi obeťami tiež siedmi Európania, ktorí smerovali na najvyššiu horu sveta. Lietadlo havarovalo v poli neďaleko nepálskeho Kathmandu a ihneď začalo horieť.

Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte z letiska v Kathmandu. Na palube bolo aj 7 Britov a 5 Číňanov. Ostatní boli Nepálčania. "V lietadle bolo 16 pasažierov a 3 členovia posádky – všetci sú mŕtvi," uviedol manažér letiska Ratish Chandra Lal Suman.

Príčiny tragédie neznáme

Vlastníkom dvojmotorového lietadla je súkromná nepálska spoločnosť. Namierené mali k Mount Everestu. Počasie bolo v čase nehody jasné, príčina je zatiaľ neznáma. "Horeli všetky časti lietadla, plamene boli obrovské,“ priblížil jeden zo svedkov nehody.

Turistov lákajú hory

Krajinu vyhľadávajú turisti pre najvyššie vrchy sveta. Sezóna je najmä od jesene do jari. V tomto období sú však aj časté smrteľné nehody. Jedenásť ľudí tam zomrelo minulý týždeň pri páde lavíny, 15 obetí si vyžiadala nehoda lietadla v máji.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy