Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dohodu IBM s firmou Lenovo sprevádzajú obavy o bezpečnosť
Zdielať na

Dohodu IBM s firmou Lenovo sprevádzajú obavy o bezpečnosť

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Predaj divízie serverov spoločnosti IBM čínskej firme Lenovo sa ocitol v neistote. Americká vláda prešetruje otázky národnej bezpečnosti.

Predstavitelia americkej bezpečnosti a Americký výbor pre zahraničné investície (CFIUS) vyjadrujú obavy, že k serverovému vybaveniu používanému v komunikačných sieťach a v dátových centrách, ktoré podporujú Pentagon, by sa na diaľku mohli dostať čínski špióni.

Vládni predstavitelia majú problém s predajom serverov, ktoré by bolo možné združiť dohromady a vytvoriť veľmi výkonný počítač. V snahe vyvrátiť pochybnosti spoločnosti IBM a Lenovo uviedli, že údržbu v mene firmy Lenovo bude dlhší čas zabezpečovať IBM.

Najväčšia akvizícia

Čínska technologická spoločnosť Lenovo Group sa v januári dohodla na kúpe divízie spoločnosti IBM zaoberajúcej sa výrobou serverov pre dátové centrá za 2,3 miliardy dolárov. Ide o najväčšiu čínsku akvizíciu v technologickom sektore.

Obdobnú zmluvu obe spoločnosti uzavreli v roku 2005, keď americký gigant čínskej spoločnosti predal svoju stratovú divíziu osobných počítačov za 1,75 miliárd dolárov.

170 krajín sveta

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov.

Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie. Zamestnáva viac ako 430 tisíc zamestnancov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy