Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Taliani už kupujú viac bicyklov ako áut
Zdielať na

Taliani už kupujú viac bicyklov ako áut

Analytici tento stav pripisujú pokračujúcej hospodárskej kríze v krajine, v dôsledku ktorej prichádza k znižovaniu reálnej životnej úrovne. Informuje o tom spravodajská stanica BBC.

Taliani si vlani kúpili 1,75 mil. bicyklov

Spravodajská stanica BBC sa odvoláva na výskum denníka La Repubblica. Taliani si podľa novín vlani kúpili 1,75 milióna bicyklov, čo bolo asi o 2000 viac, ako počet zaregistrovaných nových áut.

Analytici tento stav pripisujú najmä pokračujúcej hospodárskej kríze v krajine, v dôsledku ktorej prichádza k znižovaniu reálnej životnej úrovne.

Trh s autami sa prepadol

Trh s novými autami sa v Taliansku podľa denníka La Repubblica prepadol až na úroveň z roku 1964. Napriek tomu, že bicyklovanie má v krajine dlhoročnú tradíciu, v centrách talianskych miest je stále vidieť najmä autá a skútre.

Na zmenu životného štýlu tento víkend svojich spoluobčanov vyzval aj prezident Giorgio Napolitano, keď vyhlásil, že Taliani by mali v rozvoji cyklistiky "dobehnúť" vyspelé európske krajiny.

Zachrániť krajiny eurózony v zlej ekonomickej situácii má pomôcť euroval. Ten sa možno bude ďalej navyšovať. Viac v reportáži Richarda Juriša.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy