Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Partizánskom strieľal muž na Rómov, na ihrisku boli deti
Zdielať na

V Partizánskom strieľal muž na Rómov, na ihrisku boli deti

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom sa strieľalo. Po ulici, na ktorej bývajú Rómovia, prešlo auto bielej farby. V rukách držal zbraň a strieľal. Okamžite vznikla panika a všetci sa utekali schovať. Útočník strieľal z plynovej pištole.

Muž začal strieľať v čase, keď bolo vonku najviac ľudí. Biele auto najskôr pomaly prešlo po ulici. O pár minút sa vrátilo. Spolujazdec otvoril okno a spustil paľbu. "Pri obytnom dome trošku pribrzdil, vytiahol pištoľ, jedna rana išla do domu a tri mimo," opisuje svedkyňa streľby. 

Ľudia sa v panike utekali skryť dovnútra. Strelec zmizol na aute, z ktorého strieľal. "Deti mali strach, niektoré aj vrieskali," uvádza svedok streľby. Auto, v ktorom sa viezol zachytila kamera mestskej polície. Policajtom z Partizánskeho stačil jeden záber a vedeli, kto je majiteľom auta. Strelca mali do hodiny v putách.

Útoky pribúdajú

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ z Partizánskeho obvinil z prečinu výtržníctvo 29-ročného Vladimíra z Partizánskeho," povedala hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. 

Zadržaného muža v pondelok policajti eskortovali na okresný súd v Partizánskom. Sudca mu v superrýchlom konaní vymeral nepodmienečný trest v trvaní 6 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 16 mesiacov. Miestni Rómovia tvrdia, že podobných útokov pribúda. 

Súvisiace články