Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pilčíka privalil niekoľkotonový dub, neprežil
Zdielať na

Pilčíka privalil niekoľkotonový dub, neprežil

KRÁSNA VES / Medzi stromami vyhasol ďalší ľudský život. Osudnú chybu pri pílení spravil 41-ročný Branislav. Privalil ho niekoľkotonový dub.

"Pri práci v lese došlo za dosiaľ neobjasnených okolností k pádu spíleného stromu a následne k privaleniu pilčíka," informuje hovorkyňa trenčianskej polície Elena Antalová. 

Tragédia sa stala pred siedmou hodinou ráno v lese medzi obcami Motešice a Krásna Ves. Štyridsaťjedenročný drevorúbač najprv spílil borovicu. Tá sa pri páde zachytila o konár iného stromu. Muž sa rozhodol, že ju zvalí tak, že nechá na ňu spadnúť vedľa stojaci dub. Ako sa ukázalo, bola to osudná chyba, ktorá ho stála život. Spílený dub totiž borovicu nestrhol, ale sa po nej skĺzol na zem. Dopadlo to najhoršie ako mohlo.

Pilčík zostal nehybne ležať pod niekoľkotonovým dubom. Pomôcť sa mu už nedalo. Spod stromu ho vytiahli až privolaní hasiči.

Otec dvoch dospievajúcich detí v lese nepracoval sám. Nešťastie na vlastné oči videl jeho kamarát, ktorý povedal, že rozhodli centimetre. Muž sa údajne pred padajúcim stromom ešte snažil uskočiť, vybral si zlú stranu. Obrovský peň ho zasiahol do hlavy.

Súvisiace články