Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič, ktorý v kabriolete bránil sanitke v prejazde, pozná svoj trest
Zdielať na

Vodič, ktorý v kabriolete bránil sanitke v prejazde, pozná svoj trest

TRENČÍN / Minulý rok vodič osobného auta skomplikoval cestu záchranárom, ktorí sa snažili dostať do nemocnice. Bránil sa, že sa snažil pomôcť. Tento argument políciu nepresvedčil a po ukončení vyšetrovania, to pre vodiča nevyzerá ružovo.

Minulý rok pobúrilo mnohých ľudí, ale najmä záchranárov video, ktoré sami natočili počas služby. Ponáhľali sa so zranenou ženou do trenčianskej nemocnice. Jazdu im však skomplikoval vodič osobného auta. Podľa zákona sa mal vodič uhnúť, ten sa miesto toho rútil pred nimi riskantným spôsobom, pričom ohrozoval všetkých navôkol.

Majiteľ auta, Boris Záhumenský, sa bráni, že sa snažil len pomôcť. "Ja som tú sanitku predbehol. A zrazu sa rozbehla po mne. Tak som usúdil, že asi chcú, aby som išiel pred nimi, že tam ide o záchranu života. Tak som išiel desať metrov pred nimi, ale bol to omyl," vysvetľuje udalosti vodič. Podľa odborníkov na cestnú premávku ide len o výhovorku. "Každý normálny, súdny človek musí vedieť, že takáto jazda je drzá a hlúpa."

Policajti po zhliadnutí začali okamžité vyšetrovanie a vodičovi zadržali vodičský preukaz. Po roku prípad uzavreli a 45-ročného muža obvinili. Za nerozvážne správanie sa mu hrozí až rok za mrežami. "Svojou jazdou vyvolal minimálne 22 kolíznych situácií, pričom každá z nich mohla mať na svedomí ohrozenie väčšieho počtu osôb nachádzajúcich sa vo vozidlách," opisuje dôvody rozhodnutia hovorkyňa policajného zboru v Trenčíne, Elena Antalová. 

Muž podal voči obvineniu sťažnosť na prokuratúru. Je presvedčený, že nič zlé neurobil. "Prokuratúra zamietla sťažnosť obvineného, nakoľko táto sťažnosť nie je dôvodná," podal stanovisko hovorca trenčianskej prokuratúry Marián Sipavý. Svoj názor na to má aj znalec odboru cestnej premávky, Milan Holéci, "Ohrozil tých ľudí a pritom rozpráva, že chcel niekoho zachrániť. To môžete povedať, keď máte 18 rokov, ale nie keď máte toľkoto rokov. Toto sú veci, ktoré vychádzajú z arogancie a tým pádom by papiere mali byť odobrané nadobro."

Obvineného vodiča teraz čaká súd, k prípadu sa až do jeho skončenia vyjadrovať nechce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy