Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ľudia nechcú uveriť, že ich susedom je sériový vrah. Zabil ženy aj dieťa
Zdielať na

Ľudia nechcú uveriť, že ich susedom je sériový vrah. Zabil ženy aj dieťa

ZLIECHOV / Policajti v obci Zliechov hľadali vo štvrtok obete sériového vraha. Ten sa mal priznať ku štyrom vraždám. Zo sveta mal zniesť dve ženy, jedného muža a malé dievčatko. Chladnokrvný zabijak svoje obete potom spálil v krbe. Popol vyviezol na lúku. Policajti ju prehľadávali kúsok po kúsku.

Tridsaťdeväťročný Miroslav sa údajne priznal ku štyrom vraždám. "Nebol to náš občan, býval tu len v podnájme a potom sa náhle odsťahoval. To, čo sa stalo, mi je ľúto a som z toho zhrozený," hovorí starosta obce  Anton Miko. Dolapiť sa ho podarilo predovšetkým vďaka prievidzským pátračom. Tí s ním prišli prvýkrát do kontaktu, keď zisťovali informácie o nezvestnej Monike Benčatovej a jej 1,5-ročnej dcérke. Obe videli naposledy s Miroslavom. 

"Policajti z Prievidze po nezvestných pátrajú od roku 2012," informuje hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. Prievidzskí pátrači zistili, že v roku 2010 zmizla bez stopy Miroslavova manželka. Dvadsaťdeväťročná Sandra, s ktorou mal dieťa. Po čase sa zoznámil s jeho terajšou družkou Luciou. Jej muž sa stratil v roku 2011. O rok neskôr vyhlásili pátranie po Monike a jej dcére. Všetky zmiznutia mali jedno spoločné – naposledy boli v kontakte s Miroslavom. Prievidzskí pátrači začali tušiť, že prišli na stopu sériovému vrahovi. 

"Nechty mal nalakované načierno, chodil v sukni," opisujú susedia. Prípad nakoniec prevzali policajti z Národnej kriminálnej agentúry. Tí zistili, že syna, ktorého vychovával s priateľkou Luciou, týrajú. Obaja preto putovali do cely. 

"V súvislosti so zločinom týrania blízkej a zverenej osoby vzal sudca do väzby dve osoby," uviedol hovorca krajského súdu v Trenčine Juraj Tarabus. Za múrmi väznice sa Miroslav podľa informácií TV JOJ z prostredia polície priznal ku štyrom vraždám. Popol vysýpal na lúku neďaleko domu. Miesto prišiel policajtom ukázať. 

Miroslav bol v minulosti jedenkrát súdne trestaný za prečin krádeže. Naposledy pracoval ako zvárač. Ak mu dokážu, že naozaj zavraždil štyroch ľudí, hrozí mu výnimočný trest. "Je nutné ho vyšetriť, či bol pri zmysloch. Mohol konať pod vplyvom bludov," myslí si primárka psychiatrického oddelenia v Bojniciach Darina Hrabovská.

Súvisiace články