Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Syna bil a kopal, chodil špinavý a pomočený. Miroslav pozná svoj trest
Zdielať na

Syna bil a kopal, chodil špinavý a pomočený. Miroslav pozná svoj trest

TRENČÍN / Sériový vrah zo Zliechova, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania údajne zavraždil minimálne troch ľudí, sa postavil pred sudcu. Na okresný súd v Trenčíne ho eskortovali spolu s jeho družkou. Nezodpovedal sa ale za vraždy, ale za to, čo viac ako rok a pol robil svojmu synovi. Podľa obžaloby ho spolu s družkou týrali. Vypočuli si rozsudok.

Tridsaťdeväťročný Miroslav a jeho družka sa na okresnom súde v Trenčíne zodpovedali z týrania malého chlapčeka.Oboch strážili po zuby ozbrojení kukláči. Sudca z procesu vylúčil verejnosť. Chcel tým ochrániť záujmy maloletého chlapca. Toho podľa obžaloby týrali viac ako rok a pol.

"Opakovane ho slovne urážali, vyhrážali sa mu bitkou, tým, že pôjde do väzenia, obvinený ho bil a kopal," opisuje predseda senátu. Podľa obžaloby ho neustále vyhadzovali na ulicu. Nesmel sa voľne pohybovať po byte.

"V čase keď všetci jedli, on musel sám jesť vo svojej izbe, chodil špinavý aj pomočený," pokračuje predseda. K vtedy osemročnému chlapčekovi sa kruto správal nielen jeho otec, ale aj nevlastná mama Lucia.

Obžalovaná sa podľa jej obhajkyne chcela o chlapca riadne starať. Podľa jej slov jej v tom bránil obžalovaný.

"Ona sa snažila o toho chlapca postarať. Bolo preukázané, že zo strany biologického otca jej v tom bolo bránené, boli tam útoky, nadávky, asi rezignovala," hovorí obhajkyňa obvinenej Anna Žedényiová. Obaja pred sudcom hneď na začiatku vyhlásili, že nepopierajú spáchanie trestného činu.

Vďaka tomuto vyhláseniu im súd mimoriadne znížil trest. Hrozilo im 7 až 12 rokov. Z pojednávacej miestnosti odchádzali spokojní. "Za to sa odcudzujú na 5 rokov nepodmienečne," vyriekol predseda senátu. Miroslavovi hrozí doživotie. Zo sveta mal zniesť dve ženy, jedného muža a iba 1,5 ročné dievčatko.

"Jeho obete boli likvidované spálením, ten priebeh je brutálny, ja ho nechcem konretizovať," rozpráva Peter Hraško z prezídia policajného zboru. Svoje obete spálil a popol vysypal na lúku na konci obce Zliechov. Zatiaľ je obvinený z troch úkladných vrážd.

V tejto americkej rodine boli deti dokonca priviazané reťazami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy