Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Jednou z obetí nehody autobusu na R1 bol aj spisovateľ Peter Krištúfek
Zdielať na

Jednou z obetí nehody autobusu na R1 bol aj spisovateľ Peter Krištúfek

BANSKÁ BYSTRICA / V prípade tragickej dopravnej nehody na R1 už začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie. Pri zrážke autobusu a poľského kamióna zahynuli dvaja ľudia. V banskobystrickej nemocnici ležia štyri ťažko zranené ženy, ktoré ešte včera operovali.

Podľa polície išiel kamionista pre poruchu pri krajnici a v čase nárazu sa práve rozbiehal, nešiel rýchlejšie ako 14 km rýchlosťou. Odstaňovanie následkov tragickej dopravnej nehody na R1 medzi Banskou Bystricou a Zvolenom trvalo do neskorej noci, až po polnoci rýchlostnú cestu opäť spojazdnili. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia. 

Podľa polície sa nehoda, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia stala tak, že 52-ročný vodič autobusu zo zatiaľ nezistených príčin narazil do zadnej časti poľského kamióna. 66-ročný kamionista mal poruchu a v čase nárazu sa pomaly rozbiehal. Pri nehode zahynul 44-ročný spisovateľ Peter Krištúfek a 29-ročná Andrea z Rakytoviec. V banskobystrickej nemocnici ležia po operáciách 4 ťažko zranené pacientky. Ďalších 7 ľudí z toho 5 žien a dvaja muži utrpeli zranenia ľahké.

Zvolenský herec Radoslav Kuric sa so spisovateľom ešte v ten deň rozprával, bol medzi poslednými, ktorý ho videl pred tým ako nastúpil do autobusu. "Nahrávali sme dramatizáciu rozhlasovej hry, ešte sme sa pri lúčení bavili o tom, že sa stretneme pri nejakej ďalšej práci, no ale už sa to nezrealizuje," hovorí Kuric. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy