Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická nehoda. Trojročné dieťa zrazilo auto, hralo sa na ceste
Zdielať na

Tragická nehoda. Trojročné dieťa zrazilo auto, hralo sa na ceste

BYSTRANY / K tragickej nehode došlo v pondelok večer v osade v Bystranoch (okres Spišská Nová Ves). Malé dievča sa hralo na ceste, kde ho zrazilo osobné auto. Nečakali na záchranárov a zrazené dieťa vzali do auta a ponáhľali sa s ním do nemocnice. Tento prevoz však Emília neprežila.

Vodič čierneho osobného auta pri prechádzaní osadou v obci Bystrany zrazil na ceste asi trojročné dievča. To sa okolo 19:30 večer hralo na ulici. "Ja som ju nevidel, lebo bola malá," vraví vodič Peter. Miestni ale tvrdia, že sa po obci premával celý deň vysokou rýchlosťou. Po zrážke začal s prvou pomocou aj samotný vodič.

Miestnym bolo zrejmé, že je zle, nečakali preto na záchranárov. "Kričali, že som ju prešiel. Naložil som ju do auta a odviezol do nemocnice," hovorí Peter. Kým tam dorazili, dieťa podľahlo svojím zraneniam. Na vyšetrovaní pracuje s políciou aj súdny znalec, alkohol u vodiča policajti nenamerali. "V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informuje policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajný operačný vyslal po nehode do osady viacero policajných hliadok pre možné nepokoje. Miestni boli síce udalosťou otrasení, ale vodiča nenapadli. Malá Petra Emília sa spolu s kamarátmi hrala na ulici medzi domami. Pred autom sa ale rozhodla prebehnúť z jednej strany na druhú. 

Podľa osadníkov Peter celý deň jazdil po osade aj dedine veľmi rýchlo. Mnohí pri pohľade na jeho jazdu tušili, že sa môže stať problém. "On išiel možno osemdesiatkou a zrazu do nej fest silno. Sa hnevám, veľmi. Ja mu neodpustím nič," hovorí otec dievčaťa, Ivan Kandráč. Dopravný súdny znalec vykonal aj skúšky bŕzd, zisťoval tak či za nehodu nemohol aj technický stav vozidla. Keďže vodič tvrdil že dievča nevidel, vyšetrovatelia preskúmajú aj túto možnosť

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy