Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Pri tragickej nehode kamiónu a autobusu zomreli dvaja ľudia, ďalších 12 je zranených
Zdielať na

FOTO: Pri tragickej nehode kamiónu a autobusu zomreli dvaja ľudia, ďalších 12 je zranených

BADÍN / Tragická nehoda autobusu a kamiónu na rýchlostnej ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena si vyžiadala dva životy. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky, jedného zraneného preváža vrtuľník do nemocnice.

K nehode došlo v pondelok po 15:00 hodine na rýchlostnej ceste v smere z Banskej Bystrice do Zvolena v katastri obce Badín. Pri udalosti sa zrazilo nákladné vozidlo s autobusom. Poľský kamión išiel po R1 pomaly. Mal totiž poruchu. "V autobus narazil do zadnej časti kamióna, bolo tam 12 cestujúcich plus vodič,"  vraví riaditeľ krajskej polície, Štefan Šurka. Prvé rady sedadiel na pravej strane boli po zrážke úplne zdemolované.

Obrovský chaos vládol krátko po nehode na R1. Po kolízii diaľkového autobusu a poľského kamióna sa snažili všetci cestujúci čo najrýchlejšie dostať zo zdemolovaného vraku. Ľudia vybiehali von cez bočné dvere autobusu aj okná.

"Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na R1 v katastri obci Badín, si podľa predbežných informácií vyžiadala 2 mŕtve osoby a 12 zranených, z toho 2 ťažko," informuje hovorkyňa hasičov, Zuzana Farkasová. Náraz autobusu do zadnej časti kamióna neprežili dvaja cestujúci z autobusu, ktorí sedeli na predných sedadlách. Išlo o muža a ženu. 

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, 6 sanitiek, vrátane záchranného vrtuľníku, ktorý prevážal jednú vážne zranenú osobu do nemocnice v Banskej Bystrici. Pri udalosti zasahovali hasiči z Banskej Bystrice, Zvolena, Žiaru nad Hronom a hasiči z Pliešoviec.

Na mieste bol aj tím krízovej intervencie a evakuačný autobus hasičského zboru. Polícia po nehode rýchlostnú cestu úplne uzavrela. Následky zrážky dlho odstraňovali. K príčinám nehody sa zatiaľ polícia nevyjadrila.

K nehode došlo aj v hlavnom meste. Zrazila sa električka s autom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy