Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po zrážke električky s autom museli hasiči vystrihovať vodiča auta
Zdielať na

Po zrážke električky s autom museli hasiči vystrihovať vodiča auta

BRATISLAVA / Na Račianskej ulici v Bratislave sa v pondelok poobede zrazila električka s osobným autom. Na mieste zasahovali aj hasiči. Vodiča osobného auta museli vystrihávať.

K nehode došlo v pondelok popoludní. Päťdesiatročný vodič automobilu Kia podľa doterajších informácií vošiel do dráhy električky, ktorá do neho z ľavej strany narazila. Vodička električky aj napriek pohotovej reakcii pre krátku vzdialenosť niekoľko tonový kolos už zabrzdiť nestihla. Vozidlo tak pred sebou električka tlačila niekoľko metrov.

Po nehode ostal 50-ročný vodič v aute zakliesnený. Privolaní hasiči ho preto z auta museli vystrihovať. V stabilizovanom stave, no s viacerými zraneniami na tele ho previezli do nemocnice. "K nehode sme okamžite vyslali záchranárov, ktorí ošetrili muža s viacnásobnými poraneniami celého tela tzv. polytraumou," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Električky majú prednosť

Napriek tomu, že majú električky v premávke prednosť, ich vodiči podľa dopravného podniku dbajú na zvýšenú pozornosť. "Ak chodci alebo vozidlá náhle vojdú do jazdnej dráhy električky, vodič už v mnohých prípadoch pre krátku vzdialenosť nedokáže zrážke zabrániť ani pri vynútenom brzdení," uviedla hovorkyňa dopravného podniku v Bratislave Adriana Volfová. 

Za tri mesiace tohto roka došlo v hlavnom meste k 43 nehodám električiek s autom. Podiel viny dopravného podniku je pritom minimálny. Vodiči áut by tak v hektickom tempe bratislavskej premávky mali byť obozretnejší.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy