Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šestica zlodejov neušla ďaleko. Na stope im bol Thor
Zdielať na

Šestica zlodejov neušla ďaleko. Na stope im bol Thor

MICHALOVCE / Skupinka michalovských zlodejov sa vlámala do skladu, odkiaľ si odniesli viacero vecí. Na to, aby sa tam dostali, museli ale prekonať hneď niekoľko prekážok. Celá ich "práca" však vyšla navnivoč, keďže im bol na stope policajný pes Thor.

Skupina mužov sa vybrala autom po trávnatom poraste až k rieke Laborec. Na brehu vozidlo odstavili a ďalej už pokračovali pešo. Následne prešli po potrubí na druhú stranu a prenikli až do areálu. Ich cieľom bolo neodísť domov naprázdno. "Zbierali sme zo zeme plechy a jeden ujo nám povedal, že tam sú nejaké veci, že je tam hliník, železo, videli sme tam nejaké kolesá tak sme pobrali," vraveli prichytení muži. "Osoby po predchádzajúcej vzájomnej dohode zo skladových priestorov firmy odcudzili rôzne veci, pričom výška spôsobenej škody bola predbežne vyčíslená na viac ako 13 tisíc eur," objasnila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ KE.

Zlodejom bol na stope aj psovod so svojím služobným psom Thorom. Ten páchateľov zakrátko vypátral. Nepomohla im už ani výhovorka, že sa tam ocitli iba náhodou. V kufri auta totiž mali časť ukradnutých vecí. Tvrdili, že sa s nimi chceli len hrať, ale potom pripustili aj ich predaj. 

Policajtom sa krátko po čine podarilo zadržať až šesticu zlodejov. Tí kradli v jednom z Michalovských areálov. Muži zákona všetkých podozrivých spacifikovali a nasadili im putá. Pred kamerou TV JOJ prejavili ľútosť a svorne tvrdili, že viac už kradnúť nepôjdu. "Je nám to ľúto, ale nemali sme čo dať deťom jesť," povedal jeden z nich. 

Napriek tomu sa muži nevyhnú trestnému stíhaniu. Navyše im hrozí dlho ročný pobyt za mrežami. Podľa našich zistení bol podaný už aj návrh na ich väzobné stíhanie. "Michalovský vyšetrovateľ tieto osoby obvinil zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," povedala Ivanová. 

Pozrite si archívnu reportáž o inom šikovnom policajnom psovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy