Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Iniciatíva Za slušné Slovensko poslala odkaz Pellegrinimu. Budú ďalšie protesty?
Zdielať na

Iniciatíva Za slušné Slovensko poslala odkaz Pellegrinimu. Budú ďalšie protesty?

BRATISLAVA / Iniciatíva Za slušné Slovensko v pondelok zvolala brífing pred úradom vlády. Stalo sa tak po tom, čo im premiér ponúkol termín stretnutia až v máji, keď už bude stolička ministra vnútra opäť obsadená.

Organizátori iniciatívy Za slušné Slovensko požiadali ministra Petra Pellegriniho ešte minulú stredu. Odpoveď, ktorú dostali ich prekvapila. Čas na nich si nájde až 10.mája. "Dostali sme túto odpoveď a následne sme videli, že si našiel cez víkend čas kopať zemiaky a ísť na hokej," hovorí Karolína Farská z iniciatívy. 

​Minister mimo Smeru 

Premiér už o niekoľko dní oznámi meno nového ministra vnútra. Aj o tom sa chceli s ním mladí iniciátori rozprávať. "Chceli sme mu tlmočiť v mene všetkých ľudí, ktorí boli na zhromaždeniach, v mene všetkých, ktorým záleží na slušnom Slovensku, že požadujeme, aby minister vnútra nebol nominantom Smeru, alebo ministerka vnútra," vysvetľuje Juraj Šeliga z iniciatívy. 

Podľa jeho slov nejde len o vyšetrenie dvojnásobnej vraždy, ale aj o prijatie systémových zmien a komplexné vyšetrovanie korupcie. "To, čo nás trápi, alebo to, čo sa chceme opýtať je, čo sa vlastne zmenilo. Aké zmeny prichádzajú? Ako sa ide vyšetrovať korupcia? Toto sú otázky, o ktorých sme sa chceli s premiérom Pellegrinim rozprávať a preto sme žiadali čo najskorší termín," dodáva Šeliga. Podľa neho nemal už exminister vnútra Tomáš Drucker dostatočnú politickú silu, aby mohol samostatne konať v zásadných otázkach.

Ďalšie protesty? 

"Komunikujeme s ľuďmi z regiónov, ktorí sú ochotní aj schopní ísť do ulíc v prípade, že bude treba reagovať na politickú situáciu," povedal organizátor zhromaždení a člen iniciatívy Za slušné Slovensko Peter Nagy. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu premiéra po rokovaní vlády. Vyhlásil tiež, že viac ako meno nového ministra vnútra je pre neho dôležitejšie, kto bude šéfovať polícii:   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy