Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Požiar zalarmoval bratislavských hasičov. Evakuovali bytovku
Zdielať na

Požiar zalarmoval bratislavských hasičov. Evakuovali bytovku

BRATISLAVA / Požiar jedného z bytov v bratislavskom Novom meste zalarmoval vo večerných hodinách hasičov. Tí po príchode evakuovali bytovku. Keďže byt nad ním nikto neotváral a zhromaždilo sa tam veľa dymu, hasiči sa doň museli dostať. Nikto totiž nevedel, či je niekto vo vnútri.

K požiaru prízemného bytu na ulici Československých parašutistov došlo krátko po ôsmej hodine večer. Obyvatelia podľa ich slov cítili štipľavý dym, a tak rýchlo volali hasičov. Požiar podľa všetkého vznikol v byte potom, čo si jeho majiteľ zapálil sviečku a vyšiel von na cigaretu. "Jednalo sa o požiar trojizbového bytu. Bol vyslaný evakuačný autobus a spolu zasahovalo 12 hasičov a štyri kusy techniky," povedal veliteľ zásahu Adrián Mifkovič.

Po ich príchode boli niektorí obyvatelia vonku. Iba z bytu nad tým, kde požiar vypukol, nikto nevychádzal. Hasiči sa museli dostať dnu. Jeho obyvatelia tu bývajú v podnájme. "Do bytu nad požiarom sme museli. Nikto sa tam nenachádzal, bol silne zadymený. Tri osoby ošetrila hasičská jednotka," dodal Mifkovič. Napriek tomu si nevyžadovali prevoz do nemocnice a nikto sa vážnejšie nezranil. Presnú príčinu požiaru zisťujú.

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy