Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Desať rokov po výbuchu v Novákoch. Vinník je stále neznámy
Zdielať na

Desať rokov po výbuchu v Novákoch. Vinník je stále neznámy

BRATISLAVA / Minister obrany Peter Gajdoš si v Novákoch uctil pamiatku ôsmich obetí výbuchu vo vojenskom opravárenskom podniku. Šéf rezortu obrany podľa hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej vo svojom príhovore pripomenul, že smútok, bolesť, bezmocnosť sú vždy o to silnejšie, ak takáto strata príde nečakane.

„Vyrovnávanie sa so stratou blízkeho človeka patrí k najväčším výzvam v živote každého z nás. Ťažko sa mi hľadajú slová a odpoveď na otázku „prečo?, ktorá sa dá tak ľahko vyčítať z vašich tvárí," povedal minister. Ako ďalej uviedol, neprináleží mu hodnotiť postup orgánov činných v trestnom konaní, no ľudsky rozumie pozostalým, že ich ťaží to, že smrť ich blízkych nepozná dodnes vinníka.

Výbuch delaboračného skladu v meste Nováky nastal v piatok druhého marca 2007 okolo 16:30. Zahynulo pri ňom osem osôb a ďalšie tri desiatky utrpeli zranenia. Bývalý minister obrany František Kašický ponúkol v súvislosti s výbuchom demisiu, predseda vlády Robert Fico a prezident Ivan Gašparovič ju však neprijali.

Súvisiace články